Search
Close this search box.

Mina favoritrundor på Playitas

140323_playitas0060

Dryga 56 mil in på cykelkontot. Benen är trötta. Huvudet är lyckligt. Ja, jag har simmat och sprungit också. Men framförallt cyklat. För min del så är träningsresor mitt sätt att få in många mil cykel i benen på kort tid. 

Väljer ofta bort att cykla långt på helgen mot att hitta på äventyr med familjen, därför tar jag varje chans till att cykla när jag inte påverkar någon annan. På Playitas fanns chansen varje dag.

I måndags kunde jag inte låta bli att hänga med Anders på en 11-mila tur fast jag visste att det var en 15 mila tur planerad till tisdagen. Tänkte som vanligt går det så går det, annars så blir det också bra. Men det är klart det gick, och det gick att cykla i onsdags också.

Så. Femte gången på Playitas. Vilka är mina favoritrundor?

IMG_4991

Dom säljer ett häfte “Playitas Bike routes” i sportsbooking. BRA! Den skulle gärna fått ha mer detaljerade kartor men överlag så är den kanonbra OCH i ett material som inte blir förstört i bakfickan.

140320_playitas0029

För att komma ut till den riktiga vägen så tar man varje dag den röda cykelvägen … På morgonen är den tung och jag tänker varje gång, DET KOMMER ALDRIG GÅ. Benen är blir trötta redan i första backen och sadeln är inte skön. Men det är klart det går. Efteråt är känslan oftast lycka i kombination med några svordomar, för att man vill bara hem till sin säng. Och det är ta mig tusan alltid motvind den sista biten.

140321_playitas0513

1. Rundan Playitas–Cardón–Pájara–Betancuria–Antigua–Tuineje är en klar favorit. Att börja turen med en av dom absolut brantaste backarna på ön och få cykla på en kam där man känner sig “on top of the world”. Magiskt. Så får jag bara ta en tur tar jag den! IMG_4840 IMG_4845 Cardón. Bara att trampa, man vet att belöningen kommer på andra sidan bergstoppen … Jag längtar redan tillbaka till nästa gång jag får cykla just den här backen!IMG_4848  IMG_4881

140321_playitas0559

Jag och min tyska älskare på en av topparna. IMG_4793

På väg från Pájara mot Betancuria. Upp. Upp. Upp. Love it!

140323_playitas0085

2. En bra fikarunda är till Pajara för Tapas här. Eller så cyklar man till Giniginamar, tar vänster när man kommer till havet och letar upp en dom få restaurangerna om inte den enda. Tar en kaffe eller går all in på tapas och njuter av att sitta med havsutsikt och njuta. En ny bubblare är ett ställe i Juan Gopar som ser ut som ett långtradarfik om man susar förbi i 50 km/h men visar sig vara en resturang med goda tapas om man stannar. Det här med att cykla hårt och sedan äta rätt trist mat i Playitas – eh tack, men nej tack. Cykla hårt men stanna till på vägen eller en mil hemifrån och sätt dig ner och njut.

IMG_4764

Väljer man fikaturen till Pájara så cyklar man svagt uppför 1,5 mil, svänger vänster mot Pájara/Betancuria i Tuineje och tar ett berg innan belöningen – en lång härligt utförslöpa ner till byn.

IMG_4981

IMG_5032

3. Långturen upp till Corralejo och medvinden hem. Playitas–Tuineje–Antigua–La Olivia–Corralejo–Puerto del Rosario–Antigua–Tuineje–Playitas=149 km.

Varje gång har det varit sjukt jobbigt upp. Motvind och uppför men härlig medvind nerför hem. Och dom där milen med vita sandstränder högst uppe på ön. Ja, men vi tar väl till mitt standarduttryck. Magiska.

140325_playitas20140325_0613

Klassiska lunchstoppet i Corralejjo. 

140325_playitas20140325_0614

Alltså dom här människorna. Love them! Erika, Henrik, Anders och Lisa.
Lisa och Anders hyrde bil och körde runt ön. Stannade till och bjöd oss på ost, skinka, chips och cola efter vi cyklat sex mil. Just där och då älskar man dom mest i hela världen (ja, dom är högt uppe på listan alla dagar…) 

ciclismo

4. Det går en halv-ironman (1900 meter simning, 9 mil cykel och 2,1 mil löpning) på Fuerteventura i april, den cykelbanan är inte att förakta. Efter dryga 4 mil så har du en seeeeeg uppförsbacke som heter duga. Men det är fasligt vackert.

IMG_4964

5. Turen jag och Anders körde i måndags var fin, och kul för att den tog mig till byar jag inte besökt innan. Tuineje–Antigua–Triquivijate–Tetir–Tefía–Betancuria–Pájara. Och större delar av vägarna var helt galna. Stora delar var det perfekt asfalt och ingen trafik. Love it.

Sträckan efter Antigua när man svängt höger mot Triquivijate var helt gryyyym för att köra intervaller i tempoställning.

IMG_4938

Innan du svänger vänster mot Tetir så kör du förbi fält med kaktusar och jag kan väl erkänna att där och då efter motvind och svagt uppförslut i dryga fyra mil så kändes turen som en mindre bra ide. Men sedan vände det … 

IMG_4943

IMG_4894

Det var mina favoritturer, har du någon? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Portugal

Några ord om en fantastisk vecka i Portugal. Jag har hållt yoga, crossfit, spinning och en föreläsning. Men framförallt haft härliga samtal med sköna människor.

Läs mer »

HÄNG MED PÅ TRÄNINGSRESA TILL PORTUGAL

16–23 Mars – vad gör du då? Hänger med mig och ett gäng favoritinstruktörer på träningsresa förstås! Tänk att få möta solen varje morgon genom att gå eller springa efter den milslånga stranden. Eller så rullar du ur sägen ner till morgonyogan (eller både och – min favoritkombo!) Tokträna eller totalvila – vilket du än behöver i mars.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Mina favoritrundor på Playitas

 1. ok, några kommentarer:
  1. bilden ovan punkt 5. i den vill jag vara!! är ju överlag inget fan av raksträckor men det ser härligt ut där (och ingen uppförsbacke).
  2. apropå uppförsbacke. 1.5 mil uppför rättare sagt, som i punkt 2. inte jobbigt?
  3. är det alltid motvind till corralejo?
  4. när på året är det minst biltrafik på fuerte? när jag var där i september så analyserade jag cyklingspotentialen när vi körde mot corralejo men jag tyckte det var rätt så biltätt… fast man kanske cyklar andra vägar?

  extremt cykelsugen nu, oavsett. fick nöja mig med trainer på balkongen igår. härligt det med, fast på ett annat sätt!

  1. Haha. Bra kommentarer!
   1. Ja, där vill man vara. Svagt sluttande utför och bra sikt… Helt, helt, helt underbart.
   2. 1,5 mil uppför. Jobbigt ja. Men man får se fördelen, det finns nypressad apelsinjuce och galet goda tapas vid målet OCH jag föredrar alltid uppför först så jag kan njuta på vägen hem. Man kan ta vägen via Juan Gopar istället, 3 km längre men mer variation. Mer böljande än bara uppför.
   3. Det kan det ju inte vara – men det har det varit varje gång jag cyklat den sträckan. VARJE. GÅNG. Och jag har faktiskt inte hört om någon som haft medvind dit och motvind hem. (Har någon så berätta…)
   4. Vet faktiskt inte, men jag har fått för mig att det är minst turister där på sommaren så jag antar att det är då. Har cyklat i september, och trafiken var helt ok då också. Men den här gången så kändes det som om dom kört någon reklamkampanj på Furteventura, har aldrig varit med om dess like – bilisterna var ta mig tusan snälla. Bästa ever. Väntade och gjorde säkra omkörningar. En tutning på en hel vecka betraktar jag som något slags rekord. Och den kändes mer som en “hej, hej, här kommer jag snäll tutning”
   Och ja, man tar små vägar upp till Corralejo. Mycket bättre, roligare och finare.

   Låt oss cykla ihop någongång i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *