Sök
Stäng denna sökruta.

Min träningsvecka

bild 1

Men Sofie, tränar du något nu? Mycket prat om annat men ryktet säger att du har en hög med tävlingar inbokade i år. Är det inte dags att kötta lite snart? 

Det är det. Och det gör jag. Egentligen ser veckans träningsplan ut så här: 
Måndag: Lunch: Rörlighet med Andreas och redaktionen. Kväll: Simning med klubben.
Tisdag: Löpning: 15mins warm up – then 2 * 3000m where the first 1km is @ 4mins 50-55s/km pace, next @ 4mins 45-50s/km pace, next @ 4mins 40-45s/km pace, 90s second jog between intervals – 15mins warm down
Onsdag: Cykel uppv 15 min. 10 x 3 min @ 85-90% 3min rullvila. Nedvarv 10 min + styrka
Torsdag: Löpning: 14 km distance run with 45mins @ 4mins 45-55s/km pace
Fredag: Styrka med Magnus
Lördag: Vila
Söndag: 20km long run @ no faster than 5mins 40s/km pace

Vad menar du med egentligen ser den ut så här? 
Jo. Sambon är bortrest på jobb så jag är ensam med kidsen OCH dom har sportlov. Det betyder att jag får ta dagen lite som den kommer och lösa träningspass när dom är hos vänner eller ta med dom. Det kommer varken bli träning med redaktionen, simning eller Magnusträning den här veckan. Jag ska också skicka en tidning till tryck. Jag brukar få in träningen rätt ok sådana här veckor men känner att går det så går det. Min tävlingssäsong kommer inte falla med en lugnare träningsvecka. På riktigt är jag glad om vi håller oss friska, då är livet lätt. Det låter som en massa undanflykter, men just watch me, det kommer bli åka av den här veckan också.

Ps1. Ber om ursäkt för svengelskan, det är Rubin som berättar hur jag ska lägga upp min löpning, och ger jag mig på att översätta så kan jag garantera att det blir fel. Låter tiderna stå kvar för en gång skull, om någon som gillar siffror läser. 
Ps2. Bilden är från dagens långpass. 27 kilometer som skulle vart 30, jag håller på att övertala mig själv att det är bra ändå, och att det är förbannat fånigt att ens sura en minut över det … 

Hur ser din veckoplan ut?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

2016 – TACK

Jag är mer för att blicka framåt än bakåt men har insett att det är bra att stanna till och känna tacksamhet.

Läs mer »

VECKANS TRÄNING:

Ska vi ta och börja träna på riktigt igen då? Det är så jobbigt att aldrig duscha – glömmer typ bort det

Läs mer »

0 reaktioner på ”Min träningsvecka

  1. Tack, jag vet, det är därför jag säger att det är förbannat fånigt att ens fundera över det … Har släppt det nu.
   Men det är otroligt vilken skillnad det gör att veta att springer jag inte 30 km så kommer någon (i mitt fall Rubin) ifrågasätta varför. För min del så betyder den skillnaden att jag ser till att alla pass faktiskt blir av om jag är frisk.

 1. Tackar som frågar…. Nu är inte fasta veckoplaner för min träning min starka sida. Tränar man “quattrathlon” så blir det mycket olika som ska klämmas in och inte minst väder och före spelar in. Så var det livet i övrigt då… Men säger som du- vänta bara jag ska nog få gjort mitt även om det blir 3 km kortare än det “optimala” emellanåt. Heja Sofie, du fortsätter att inspirera som vanligt.

 2. Nu när du fråga så har jag inte tänkt på hur mina veckor ser ut. De vart mest rent av blivit till en rutin. Coolt!

  Måndag: IntervallFlex 55min (25min pytonjobbigakroppsintervallestyrka/25min flexibilitet/smidighetsstyrka)
  Tisdag: Löpning – enl. schemat
  Onsdag: Boxning 75 min
  Torsdag: Löpning – enl schemat
  Fredag: Vila
  Lördag: Boxning 75min
  Söndag: Långis Löpning – enl schema

 3. Min vecka ser egentligen ut så här:
  Måndag: löpning 90 zon 3
  Tisdag: simning drillset + intervaller
  Onsdag: Cykelpass intervaller 3 x 6 min (zon 4)
  Torsdag: simning drillset + intervaller lunchtid och styrketräning
  Torsdag: Cykelpass distans
  Fredag: Cykelpass kortaintervaller följt med löppass direkt efter.

  Kostplanering: Kolhydrater: 50%, Fett: 40%, proteiner: 10%, baserad på nyttig och ekologisk kost där behoven av vitaminer, mineraler, antioxidanter uppnås. Testa ny sportdryck under passen.

  Eftersom min fru har extrainsatta möten denna vecka och det är sportlov är realiteten följande:

  Måndag: Avslappning hemma med kidsen med en lättare tur till brostugan för lunch. En annan mindre tur för 4 åk på Ekebyhovsbacken innan lockelsen av värmestugan blev för stark för min 8a åring som hade synpunkter på att backen var för “hackigt”

  Tisdag: Mer vila hemma även om kidsen var på fritids. Inbillade mig att jag måste göra research inför en anställningsintervju och att jag måste testa nya abonnemanget av netflix. Lättare styrka på kvällen med passning av min VIP PT kund i hemmagymmet.

  Onsdag: inplanerad aktivitet är en promenad i Nacka i barnvagnstakt för ett besök hos nyfödde systerson. Uppladdning för skidsemestern med The Tudors på kvällen.

  Tors-Fre: Pister i Bjursås (som min 6 åring kallar Brunsås) med familjen. Eventuellt planeras en Noll-a-thlon i bastun.

  Utfall av kost: imorse började vi med brunch bestående av våfflor, socker och sylt. Inget fel med det; men det känns att kostregistreringen kommer börja på måndag…

  Nåväl, jag har haft utvecklingssamtal med coachen för att justera mitt utgångsläge… Kanske med ett nytt simtest och joggingtest snart. Och det blir intressant att träffa en psykolog på måndag 😀
  Njaä, sånt är ju livet, massor med skiftande mål och tillstånd, kvalitetstid med nära och kära och sig själv och above all, LUV “n” Smiles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *