Search
Close this search box.

Vinterlöpningstips

140112_blaleden0133

Mitt bästa vinterlöpningstips är att socialspringa långpassen. Till ett ställe man aldrig sett eller efter en led. Idag hakade jag på ett gäng från Stava till Bogesund efter blå leden. Så. Jävla. Fint. Punkt. 

140112_blaleden0014

Ska jag tipsa vidare så är det att klä sig bra. Närmast kroppen ett underställ, helst i ull så det inte kyler om du blir blöt. Och klä dig så du fryser en smula när du börjar springa, så blir det heeelt perfekt efter en kilometer eller så. (Här har jag skrivit lite om vad jag gillar i klädväg på vintern)

140112_blaleden0052

Ta med energi. Vatten. En nöd-gel. Någonting du kan ta om du känner att livet är trist och allt går tungt. Eller ja, ta det helst innan du dippar. Efter en 60-90 minuter. Idag hade jag en mil som hållpunkt för det stora energi-intaget. En snickers. För att det var det jag kunde hitta hemma i lådan imorse.

Och vätska. Gärna varm energidryck, så den inte fryser till is från första steget. (Som för amatören Sofie idag… annat var det för proffsen jag sprang med) 

140112_blaleden0202

Och skratta och njut! Det ska vara kul. Lite tungt ibland, men vad 17, det är inte någon tävling. Dagens samtal handlade om allt från världens äldsta träd (en 9550 år gammal gran i Dalarna) till vad som är psykologiskt roligt. Vem av oss som är mest proffs på den här leden till att Kattis och Louise springer allra bäst när Louise är till vänster om Kattis. Ja, du fattar. Världs-viktiga-saker. Samtal som gör att man skrattar. Att kilometrarna rullar på så att man helt plötligt hör Jörgen skrika “19 kilometer – en kvar”. 

140112_blaleden0224

Kattis, Jörgen och Jonas. Med cirka tre kilometer kvar till målet för dagen. Bogesunds slott. 

140112_blaleden0021

140112_blaleden0159

Tre av fem ramlade. Här visar Jörgen hur ont det gjorde.

140112_blaleden0103  140112_blaleden0143

140112_blaleden0239

Som sagt var lite äventyr förgyller vilket långpass som helst.

140112_blaleden0242

140112_blaleden0045

Avslutade med att spurta upp för trappan mot Bogesunds slott. 

140112_blaleden0058

Ja, men sådär. 20 km. Årsbästa. Årslängsta. Årets finaste tur. Tusen tack för fin tur och bra sällskap! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

5 reaktioner på ”Vinterlöpningstips

    1. Lite klurigt men jag gillar det – då har hjärnan något annat att tänka på … (än att det emellanåt är tungt) Och det gick bra, det blev några halkningar men det gick bra för hela gänget och då sprang två i helt vanliga löparskor utan minsta dubb så långt ögat kunde nå 🙂

  1. Småfrågor, vilken etapp avr det ni sprang (1 eller 2)? och är det vandringsled rakt igenom – inga bilvägar? Tänker att jag skall ut och köra hundarna en sväng 🙂

    Inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *