Sök
Stäng denna sökruta.

JULKLAPPSTIPS

Skid_Ital_Corma_372

Snälla tomten jag önskar mig fred på jorden, och ett härligt friskt och lyckligt liv för alla. Tack. Och fortsätter vi på den linjen så tycker jag det är bättre att ge pengar till Läkare utan gränser än att ge mig något som jag egentligen inte behöver. 

Men om jag ska vara egoistisk och bara drömma fritt så väljer jag upplevelser framför prylar. Som en resa. Gärna med triathlonfokus. Tackar inte nej till skidåkning heller. Fast en kurs eller en privat timme med en simtränarelöptränare, PT, bikefit eller konditionstest vore också fint. En massage eller en fotvård är heller aldrig fel. Och har någon problem med skador så är bland det finaste du kan ge några timmar med en BRA personlig tränare som hjälper till att hitta felet och åtgärda det så man kan leva det liv man vill. Jag skulle gärna gå på Nike The blast och jag vill verkligen åka på mysigaste Åre Workout. 

klader2

Men om jag ska tipsa om prylar jag gillar och lätt skulle köpt till en sim/cykel/löpintresserad vän så är det här mina tips. Gillar man att simma så kanske man vill ha ett par nya gogglar. Årets favoriter är från 2XU. Höll sig täta och imfria både under Ironman Brasilien, Amfibiemannen, Ironman Kalmar OCH Ö till Ö. Bäst! Paddlar kan vara roligt att simma med för att bygga lite extra styrka. Eller dolme för att få lite flythjälp till benen. Eller en våtdräkt. Eller glasögon, gärna med glas man kan byta ut beroende på ljus och förhållanden. Eller en snygg klocka för den som inte kräver att man ska kunna koppla den till är wattmätare är Tomtoms multisport.

Och jag behöver nya tävlingskläder till nästa år. Typ det röda kitet ovan.

kladerjackor

Bästa understället och sport-bhn jag haft är Nike pro. Bästa jackan för både cykel och löpning är den här. Och det är dags för en ny Houdini, nu är min så utsliten att det trillar ut saker ur fickorna på den. Det blev ingen ny förra året så det är verkligen på tiden. En ny tunn dunjacka vore bra. Har slitit ut den förra helt. (Någon kan gissa vilken favoritfärg jag har?) Fler tips på vad jag gillar att springa i på vintern hittar du här.

tamasine-osher-pedal-pod

Eller en snygg hylla att hänga cykeln på. 

troj

Eller en t-shirt eller ett armband.

X-Talon-190-side-1_13

Skor. Jag är förälskad i mina Inov8, och kommer inte tomten med ett par nya så ska jag köpa ett par nya till nästa swimrunsäsong. 

cany

Cykel. Ska inte tjata men jag är foooortfarande kär i min Speedmax. Vill visa honom världen. En dröm vore att ha en watt-mätare till honom. Men det är “lika dyrt som knark” som en kompis precis sa. Men ska vi drömma fritt så vill jag ha en.

Ny lavinsändare (eftersom jag lånat ut min för massor med år sedan och inte fått tillbaka den…) Kan ta ett par nya skidor när jag ändå håller på med önskelistan. 

bok

Läsning. Tidningar. En prenumeration på Triathlon+. Eller en bok. En tokbra julklapp till de som tränar mycket är en rulle och Erik Börjessons bok. Men jag rekommenderar även “Your Best Triathlon: Advanced Training for Serious Triathletes”av Joe Friel (155:- hos Adlibris) och “Power, Speed, Endurance: A Skill Based Approach to Endurance Training” av Brian MacKenzie. Och självklart Triathlonboken på svenska och simboken.

Andra bra att ha saker. En roddmaskin – hade varit grymt att rulla fram när man inte tar sig till gymmet. Och har inte du en trainer, köp! Den här från Biltema för 999:- funkar helt ok för att få lite tryck i benen under vintern (jag har en billig Tacx). Det är klart att ska vi drömma fritt så väljer jag en som jag kan koppla upp och tävla mot andra med. Men där går till och min gräns, jag har mycket annat jag hellre lägger pengarna på.

_DSC7897

En hel parkering med gula hårda paket … 

Ps. Skidbilden överst har Hans Berggren tagit.

Men berätta. Vad önskar du dig?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

PACKLISTA:VANDRING

Har aldrig tidigare fått så många frågor på vad man ska ha med sig när man vandrar. Kul! Här hittar du listan

Läs mer »

SWIMRUN – PRYLARNA

När jag fick frågan om jag vill gästa livesändningen för ÖtillÖ och prata om prylar så kände jag mig som en pensionär

Läs mer »

0 reaktioner på ”JULKLAPPSTIPS

  1. Om man får drömmar fritt önskar jag mig en mountainbike, en trainer där man kan koppla upp och köra mot andra, startplats till swiss alpine marathon. Men allra mest behöver jag ett par icebugs och skulle gärna vilja ha en startplats till lidingöloppet, Stockholm brantaste och skulle även behöva nya löpar och cykelkläder. Men samtidigt blir glad oavsett vad jag får 😀

  2. Håller helt med om att det viktigaste är en frisk kropp, men ska jag tillåta mig vara lite materialist blir det en sprätta-lera-i-skogen-cykel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *