Sök
Stäng denna sökruta.

Bästa intervallerna!

131130_FF457

Det var inomhustriathlon på Fitnessfestivalen. Några av Sveriges bästa triathleter gjorde en sprint distans genom att simma 750 meter på Vallhallabadet, cykla 2 mil på trainers och sedan sprang dom 5 kilometer på löpband.

131130_FF375

Dom tre utvalda var Jonas Djurback, Carl Brümmer och K-J Danielsson. Några av Sveriges absolut bästa triathleter. Först upp ur vattnet och till växling var Jonas Djurback. Carl Brümmer simmade inte utan stod och kommenterade i Enervits monter fram till dom andra två kom tillbaka från simningen. 

131130_FF380

Upp på cykeln och iväg … 

131130_FF397

Carl Brümmer började med tempohjälm och som speaker. 

131130_FF429

Tanken var att man skulle veta hur dom cyklade men det var svårt att se … 

131130_FF418 131130_FF416

Sedan brände dom av två mil på cykeln för att sedan hoppa av och springa 5 kilometer på löpband. Efter några minuter på löpbandet så gick strömmen. ANTIKLIMAX!

Då klev K-J av för att hans höft gjorde ont. När allt väl kom igång så sprang dom sida vid sida. Ökade den ena så ökade den andra. På slutet sprang dom 20 km/h.

Även om det mest blev en pr-grej eftersom strömmen gick och han som vann inte hade simmat så var det kul att se. Svetten sprutade och det kändes som dom gav allt.

131130_FF411

Som den stalker jag är så sprang jag fram efteråt och ställde några frågor. Favoritpass så här på vintern. Det visade sig att Carl Brümmer och Jonas Djurback hade samma cykelintervaller som dom återkom till.

10 min uppvärmning och sedan 4–6 stycken 8 minuter hårt med 2 min vila mellan. 10 minuter nervarvning.

131130_FF406 

131130_FF448

Bägge var inne på samma för löpningen också. En-kilometers intervaller. Uppvärmning och sedan 4–6 stycken 1-kilometers intervaller och lite nerjogg på det.

Djurback sa att han gillar snabbdistans också, 5–6 kilometer. Eller 3*5 km. Det vill säga 5 km uppvärmning, 5 km fort och 5 km tävlingsfart (så satsar du på 1/2 Ironman så är det farten du tänkt springa dina 2,1 mil på under tävling)

131130_FF437

131130_FF468

K-J tycker man ska köra kort, hårt och mycket teknik under vintern. Mycket styrka för att höja Vo2-max. Han älskade också 8 minuters intervaller (och han hörde inte dom andras svar innan) men gillar också 4*30 sekunder där man trampar 30 sek lätt–30 sek hårt-30 sek hårdare–30 sek hårdast. En 8–16 stycken utan avbrott beroende på hur kroppen mår.

Löpning så tycker han om att värma upp, köra lite teknik/stegringslopp och sedan köra ett gäng kilometrar med 500 meter överfart och sedan 500 meter racefart om och om igen.

131130_FF475

Hoppas nu jag kommer ihåg rätt, stod med en liten, liten lapp och försökte få ner minnesanteckningar. Djurback, Brümmer, Danielsson har ni invändningar – hör av er. Vi vill ju inte att hela triathlon Sverige ska köra “fel” intervaller hela vintern …

Stort tack på att ni bjöd på det intressantaste inslaget under hela helgen. Att få stå en meter ifrån tre toppathleter som ger järnet. Under en vanlig tävling är jag i ärlighetens namn aldrig så nära.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Bästa intervallerna!

  1. Glad jag blir av denna läsning! Körde typ 30/30 idag ( 30/60, är inte likahård) och på schemat senare i veckan står 4×8/2min. Nu måste jag ju bli snabb till nästa säsong!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *