Sök
Stäng denna sökruta.

Träningsvärk!

130316_fsHAL042 (kopia)

Det hör säkert ihop med att jag vilat flera veckor – men dagens träningsvärk … Jag säger bara DAGENS TRÄNINGSVÄRK!

Jag har rätt sällan träningsvärk, eller är det så att jag har det hela tiden? Jag vet inte, men det är riktigt skönt att känna att kroppen lever vid varje trappsteg. Vid varje skratt. På ett skönt sätt. Sådär skönont.

Känner att jag måste bjuda er på det här passet. Eller Magnus får bjuda er. Fotade tyvärr inte så du får nöja dig med några länkar. Men kör det och berätta hur benen och magen känns två dagar efteråt.

Värm upp. Jag körde roddmaskin i 10 minuter. Lite rörlighet på det, sträck ut där du vet att du är stel.

5 varv med 2 minuters vila mellan varje:
* 5 stycken pistols på varje ben. (Jag fick en viktväst på mig efter det första setet)
* 20 meter utfallsgång med 2 stycken 12 kg kettlebells
* 5 step-up på varje ben upp på box. 15 kilos viktplatta på bröstet.

120320_ovn_f

En pistol. En annan dag. En annan miljö. Men samma Sofie. 

Vi körde några extra axelövningar, bland annat den här. Woodchopper. Favorit!

Avslutade med fem varv med en minuts vila mellan varje varv:
* 5 stycken toes to bar
* 30 stycken russian twist med 10 kilos viktplatta.

(Ber om ursäkt för att länkarna inte är 100%, men du kan få en ide om vilken rörelse du ska göra)

130308_playitas078

Ok. Kan jag bara få nämna vad jag längtar efter. Längtar efter skitmycket.

Cykla! Nej, inte på spinningcykel. Nej, inte det-finns-inget-dåligt-väder-bara-dåliga-kläder-frysa-i-snömodd-cykla. Nej, inte på en trainer. Jag längtar efter varm cykling. Uppför. Nerför. Jag och Tysken tillsammans. 

130308_playitas086

Playitas som på bilden. Mallorca. Bara ge mig lite värme och fina vägar så är jag nöjd. 

 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *