Vad går du igång på?

c7c392c4819761b0a226b523b6dfb9d5

Se ditt mål … ta ett steg mot det. Och ett till. Och ett till … Det är något jag ofta tjatar om. Men rätt ofta så får jag frågan “men om jag inte vet vad jag vill då?”. 

Är man 100% nöjd så är det bara att leva resten av sitt liv lycklig. Men om man inte är lycklig. Inte vet vad man vill? Tid för eftertanke är bra. Men när det inte fungerar. Då tror jag på att ta ett steg ändå. Testa. En ny väg till jobbet. En ny kurs. En ny sport. Kasta dig in i något nytt. Alltid lär man sig någonting.

5276eaba5af0c560bd3857a0e7a52f4d

Men jag skulle också vilja tipsa om det enkla. Att vara nyfiken på sig själv. Vad går du igång på? Vad läser du när du kan? Vilka tidningar fastnar du för?

Och Pinterest som är en digital anslagstavla. Ibland använder jag det mycket, ibland är det veckor mellan men jag älskar det för inspiration. Man pinnar det man gillar, och när man hittar något man gillar så kollar man på den personens anslagstavla. Finns det gruskorn av inspiration så börjar man följa den. Och det finns anslagstavlor för allt. Alltså ALLT. Bin. Motorcyklar. Kaffe. Mode. Triathlon. Stickning. Hår. Alltså aaaaaallt. Och det är det som är så häftigt. Min dröm är inte din dröm. Och det är ju det som är viktigt – att du hittar din dröm. Att förverkliga någon annans dröm är helt värdelöst ur din lyckosynpunkt. Så hitta det DU, just DU går igång på.

5575a61d53e79baf5de2db638899e571

Var som en detektiv. Vilka bilder fastnar du för? Vilka anslagstavlor fyller du på mest?

Ett av många sätt att få reda på vilket håll man är på väg åt. Skapa din dröm. Samla dom på en anslagstavla. Öppen eller hemlig.

b65530cd06cb8a72eb65a3c2e6c35ec8

Mina riktiga drömmar. Innersta önskningar. Dom har jag på hemliga anslagstavlor. Du lär få reda på vad som är på dom när det börjar närma sig … för det är ju så jag funkar. Jag letar efter pirret, det där som min mage går igång på. Så tar jag ett steg. Och ett till. Och så en dag så står jag där och insuper min dröm i stora andetag.

2001ce55c4b0227a9dabb31b783afb6f

cc1e0abdfd366401443ed23c45ac63a8

215c48527a4fc6c3ee28822ccc53fe16

Jag använder det mycket i jobbet också. För bildinspiration till foton och illustrationer.

461bb2d78dd51d8bd75db97e9ca21be4

Eller bara för att bli glad en dag som känns grå.

Använder du Pinterest, förslag på bra anslagstavlor, eller något helt annat tips för att få reda på vad man går igång på?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Vad går du igång på?

    1. Visst går det i vågor – sedan jag rensade bort dom flesta citat-anslagstavlor och fyllde på med nya intressen så har jag fått en nytändning …

  1. Aldrig hängt på Pinterest, men jag började igår kväll och är fast nu.

    Dessutom så blev jag sugen på att köpa en fysisk anslagstavla att ha hemma. Skriva ut bilder och ha som inspiration i resan mot mina mål. Ser av någon anledning scenen ur Rocky 4 framför ögonen, när han är redo och då tar ett foto av motståndaren och skrynklar ihop i sin knutna näve. Inte alls samma sak, men så är jag å andra sidan rätt trött också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *