Search
Close this search box.

NYC marathon

race_nyc_marathon

Planen var att vila september och sedan smyga igång med lite träning. Att inte äta en enda gel till under resten av 2013. Men planer är till för att ändras och livet är till för att levas. 

Av en slump så fick jag reda på att det gick att köpa restplatser till NY marathon. I år. Alltså om 45 dagar. Ringde till syster Lisa och Anders som sa YES! Så nu vilar jag lite till och sedan kör jag igång boosta löpformen inför NYC marathon! Mitt första rena maraton. Har sagt att jag aldrig ska springa ett maraton, om det inte är just New York maraton …

new-york-marathon-verrazano-bridge-aerial

Plockar fram min egna guide till NYC och börjar bubbla ideer. Kan man få ihop det med ett besök på Womens health också? Lets make it happen!

Någon som sprungit? Ska springa? Tips för loppet eller vad vi inte får missa i NYC?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Portugal

Några ord om en fantastisk vecka i Portugal. Jag har hållt yoga, crossfit, spinning och en föreläsning. Men framförallt haft härliga samtal med sköna människor.

Läs mer »

HÄNG MED PÅ TRÄNINGSRESA TILL PORTUGAL

16–23 Mars – vad gör du då? Hänger med mig och ett gäng favoritinstruktörer på träningsresa förstås! Tänk att få möta solen varje morgon genom att gå eller springa efter den milslånga stranden. Eller så rullar du ur sägen ner till morgonyogan (eller både och – min favoritkombo!) Tokträna eller totalvila – vilket du än behöver i mars.

Läs mer »

0 reaktioner på ”NYC marathon

 1. Vad kul! Hoppas de inte ställer in…

  NYCM är naturligtvis ett av de marathon i världen som kan vara roliga att springa. Söker man på min blogg så hittar man info både från när jag sprang loppet 2011 och från förra året när de ställde in loppet.

  Om jag ska tipsa lite så ska man naturligtvis göra New York när man ändå är där, men det är ju självklart. Läs PM ordentligt och ta med varma kläder att slänga vid start för man måste gå ini sina startfållor i väldigt god tid och det är tidigt på morgonen och man vet inte hur vädret är den morgonen. Det händer att man ser folk som startar med mössa. Har man möjlighet så kan det vara bra att åka bansträckningen någon dag innan, inte bara för att få ett hum utav just bansträckningen utan lika mycket för att då ser man de olika stadsdelarna på riktigt, vilket man inte gör när man springer loppet för då är det så mycket folk och inte en vanlig vardag i New Yorks förorter. Efter loppet, stanna gärna kvar eller kom tillbaka till målområdet, för att se hjältarna som kommer in efter 6-7 timmar är väldigt häftigt, de är vinnare allihopa.

  Sen tycker jag att NYCM är ett häftigt lopp för att det är just i New York. Själva loppet är häftigt vissa delar, men det är att det “råkar” gå i New York som gör det häftigt. Av den anledningen är det inte bara positivt att det går över alla 5 stadsdelarna jämfört med att ha stora delar av loppet på Manhattan, vilket hade gjort det ännu häftigare.

  45 dagar kvar är inte så lång tid så försök hålla igång med långpassen om du tror att långpass är något som behövs för maratondistansen.

  Ha det så kul och fråga på om du vill veta mer om NYCM eller vad jag tycker om maratonträning.

 2. Haha, ni är fan mina idoler! Vadå vila, marorna springer väl inte sig själva? Bra att ni rycker in. Lycka till och ha sådär fantastiskt kul som bara ni kan 🙂

  Jag var i New York för första gången förra veckan, och det var grymt! Lite synd att jag inte hittade dina NY-tips förrän nu efteråt – men det finns ju alltid nästa gång. För tillbaka ska jag!

 3. Mitt största tips är att inte stressa. Kommer du inte igenom folkmassa hitta på något annat och göra/tänka 😉
  Lite meditation?

  Vad sa jag om IM? “Jag ska njuta igenom IM” och det gjorde jag ^_^

  Sedan att välja fart:
  Väl sådan fart i början att du kan komma till 30km och känna nu kan jag öka.

 4. Ska man bara springa en Marathon i hela sitt liv så är det NYCM. Jag sprang 2011 och det var definitivt en av mina absolut bästa löparupplevelser, om inte den bästa. Jag njöt mig igenom hela loppet och passade på att ta massa bilder, stannade t o m och gjorde en liten film med några ur publiken med 7km kvar. De blev helt tokiga, kanske t o m lite kära i mig…

  1. Haha. Ja vem skulle inte bli lite kär i dig om du stannade och filmade. Det sitter nog några i USA och fortfarande bara tänker på den blonda svensken som filmade dom. Vem kan han vara? Dom har efterlyst dig i alla tidningar. TV. Osv. Tycker lite synd om dom när jag tänker efter. Kan inte vara lätt.

   Och TACK för att du beskriver det som en av dina bästa löparupplevelser. Jag är ju lite rädd för det här med att bara springa. Det känns tryggare att få värma upp länge och sedan lunka på och ha fantastiskt många vänner i mitt lalla-tempo… Men 3 nov då smäller det! Då ska Lantto springa sitt första marathon. Känns fint att det blir PB hur jag än gör 🙂 (Bara jag tar mig i mål alltså…)

 5. I år gör jag ett nytt försök. Skulle springa förra året men det vet vi ju alla hur det blev..Nu gör jag och ett nytt försök..Detta tillsammans med tre likasinnade norrlänningar. Härligt att höra att vi blir fler “bybor” som ska bemästra New yorks gator:) Kanske ses i vimlet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *