Sök
Stäng denna sökruta.

Viljestark i Gällivare

130927_GVE107

Att Lappland är lika med lycka för mig vet du som hängt med här ett tag. Lycka är också att det öppnat en crossfit-box i Gällivare. Stina Åkermalm ledsnade på att vänta på den enda olympiska stången på gymmet och startade en box.

130927_GVE053

Drygt 70 medlemmar. I princip alla pass är fulltecknade så jag är glad, glad, glad att jag fick smita in på ett idag. Och precis som när jag besökte Kiruna Crossfit förra sommaren så var alla utom en tjejer.

130927_GVE008

Du får tycka jag är partisk. Du får tycka att jag har fel men jag tycker att norrländska tjejer är något utöver det vanliga. Det kan höra ihop med att man sedan man föds får lära sig ta hand som sig själv. Att göra upp eld. Att klä sig för -40 grader. Jag skulle säga att vi är rakare, hårdare och lite starkare än genomsnittstjejen i Sverige. Vi kan väl säga att det är så – så slipper jag känna mig jättesvag. För det gjorde jag idag. Jag tror ta mig tusan alla var starkare än mig. Och det är inte min vanliga känsla när jag går och tränar. Jag skyller på att jag flyttat söderut och softat till mig.

130927_GVE040

Brudar jag gärna tränat med varje dag!

130927_GVE038

Laddade för att köra slut på sina axlar … 

130927_GVE057

Vi befinner oss i det som jag känner till som gamla Järn Lindgren. Det är en av sakerna med att det är härligt att vara hemma, man refererar till affärer och ställen som inte existerat på tio år eller så …

130927_GVE090

Jonas höll i dagens pass. Fri uppvärmning. Förut skulle jag hatat det, nu älskar jag att själv få välja hur jag ska värma upp kroppen.

Sedan teknikträning. Axelpress. Push-press och Push-Jerk.

130927_GVE073

Frågade vad dom vanligaste felen han ser är och han sa rörlighet, svag mage/rygg och att knäna faller inåt när dom gör knäböj.

Så tipsen är alltså att köra mycket rörlighet så det inte begränsar dig när du ska köra crossfit. Träna och tänk på att ha en stark bål/rygg, i princip alla övningar. Och håll koll på knäna när du går ner i dina djupa benböj. Då har du en nöjd instruktör …

130927_GVE016

Dagens WOD (work-out-of-the-day) var fem varv av 6 axelpress, 6 push-press, 6 push-jerk. En minuts vila mellan.

130927_GVE033

Sedan avslutade vi med en utmaning som Rich Froning (tydligen en trefaldig crossfit mästare) skickat ut för några dagar sedan. Att följa Mobys låt “Flower” med djupa benböj (för mig med 40 kilo på stången) Alltså när det sägs get down i låten så går man ner i en djup benböj. När låten säger get up så går man upp. Om och om igen. Mjölksyra hejhej. Men en kul utmaning!

Tog mig hem helt lycklig inifrån och ut. Kände mig svag men ändå stärkt. Precis som det ska vara efter ett bra crossfitpass. Stina, Jonas, och hela gänget på Viljestark, tack! 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

3 toppturer jag rekommenderar

Toppturer kan vara snälla och mjuka, eller tuffa och äventyrliga – beroende på terräng, distans, lutning, väder och lavinrisk. Här hittar du tre av mina favoriter i Lappland.

Läs mer »

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *