Ironman Kalmar – följ mig här!

1308_IMKALMAR048

På plats i Kalmar. Ska det blåsa? Ska det inte blåsa? Ska jag ta mina profilhjul? Ska jag inte? Det är ett jäkla prat om vind just nu. Jag känner lite som när man pratar om väder inför en hopphelg. Är man på plats så löser det sig.

Antingen så blåser det och så cyklar jag. Eller så blåser det inte och så cyklar jag. Simmar och springer gör jag såklart också. 

1308_IMKALMAR014

Ingen ide att spekulera om saker jag inte kan påverka. Jag har förberett mig så mycket det går. Ser fram emot att stå där på startlinjen. Vara med om den helt vansinniga minuten just innan. Tysnaden som bryts av att vi skrattar. Pang. Startskottet. Att befinna sig mitt i en tvättmaskin. Tröttheten just innan första bojen, då jag brukar fundera om det här kommer gå. Energi och endorfinkicken när man springer upp för rampen till påsarna med mina cykelprylar.

Vad är det vi ska göra då? Jo först ska vi simma 3860 meter. Sedan springer vi upp, tar av oss våtdräkten, på med hjälmen mm. och ut på en cykeltur. En 18 mil sådan. Vi ska visst se både Ölandsbron och södra Öland och lite på fastlandet på det. Efter det så är det bara lite löpning kvar så tar vi kväll. Att det är 4,2 mil löpning orkar jag inte tänka på ännu.

1308_IMKALMAR080

Det här är helt knäppt. Men jag har dryga 2000 kompisar som tydligen är lika knäppa dom. Och imorgon kör vi. Vind eller inte. På bilden ser du Bernhard Trimaster som imorgon kör sin 12 Kalmar triathlon. Han skrev ett riktigt bra blogginlägg igår. Läs!

1308_IMKALMAR023

Från första augusti har jag kört minst en inspiratör om dagen. Jag ville att du skulle få träffa några av dom som inspirerar mig. Men också att visa på att det finns dom som kör för att vinna, dom som kör för att det är så jävla kul och dom som kör för att slå personliga rekord. Alla har sin orsak och alla är lika bra. Energin finns där. Glittret i ögonen när dom pratar om triathlon.
Det kommer några bonusinspiratörer på söndag men här är dom inspiratörer som jag vet ska köra imorgon: Klicka här och skriv in deras nummer.

Lantto Lisa 167
Djurback Jonas 1
Näsvik David 9
Lindberg Pontus 7
Dalsätt Susanne 201
Amundsson Beatrice 142
Blomqvist Lina 112
Hilmersson Göran 1642
Linnersund Karin 171
Lie Kristin 54
Gustafsson Anders 632
Rosenthal Björn 1085
Hagström Magnus 

Och Sofie Lantto det vill säga jag har 227.

Men nu har jag varit i princip tyst i 16 dagar så nu får ni frossa i min dag. Igår sladdade vi in i Kalmar två minuter innan registreringen stängde för dagen så vi kastade oss in för att få årets åkband.

1308_IMKALMAR007

Steg ett. Visa körkort och få det orange bandet på handleden.

1308_IMKALMAR001

Steg två. Visa armbandet och få väskan och kuvertet med klistermärken till cykeln med mera.

1308_IMKALMAR004

Ordförande Stade är mycket nöjd med årets ryggsäck. En ficka för våtdräkten längst ner och allt. Han har startnummer 798 imorgon. 

1308_IMKALMAR070

Lite sömn på det och så klev vi upp imorse och bokstavligen rakt ner i våtdräkten, tio minuter senare var vi nere vid bryggan där starten kommer gå imorgon.

Erik Petri simmade förbi bron vi kommer simma under.

1308_IMKALMAR061

Träffade på ett gäng sköna människor som Mattias.

1308_IMKALMAR037

Och Jörgen som driver bloggen “Från fet till triathlet”.

_DSC7933

Apoteket på plats.

_DSC7930

Henrik är också med i gänget “vi som kör IM Kalmar och Ö till Ö”

_DSC7921

Årets keps.

_DSC7858

Vi har hängt i SPIF-tältet.

_DSC7850

Olle har morgondagen klar för sig. Fort och bra är planen.

_DSC7835

Finaste tutan har Håkan. 

_DSC7830

Och Fredrik har snyggaste hjulen. Vad säger du Hans, ska jag skrapa bort Zipp-märkena och klistra på Sofie hjärta Hans?

Efter lite häng checkade vi in våra cyklar och bags. Först kollar dom cykeln och att man har med sig sina påsar.

_DSC7886

Man blir fotad med sin cykel. Det är bara jag som kan hämta ut den från området efteråt.

_DSC7892

Karin får regnkappa till sin P5 pärla.

_DSC7880

Här är jag med min älskare. Imorgon ska vi på date. I 18 mil!

_DSC7875

Syster Lisa har startnummer 167, nära utgången, proffsen står precis bakom.

_DSC7909

Sedan hänger man upp sin påse på sitt ställ. Blå påse. B som i bike.

_DSC7905

Karin Linnersund. Incheckad och klar!

_DSC7900

Red som i run. Upp med den röda påsen på sitt ställ.

_DSC7897

Och upp med cykeln på rätt ställ.

 

_DSC7866

Godnatt Tysken2. Sov gott.

_DSC7915

Det sista man gör på området är att få sitt tidtagningschip. 

Nu ligger mina triathlonkläder vid sängen. Klockan står på 04:30. Jag blir ruggigt glad om du hejar på mig imorgon. På plats eller vid datorn. Speciellt när du börjar tänka på middag sådär, då brukar det vara som jobbigast på banan.

Jag säger gonatt, imorgon är en bra dag!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Ironman Kalmar – följ mig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *