Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Greger & Lina

mexico 114

Igår var det Ironman Kalmar. Om du nu simmade 3860 meter, cyklade 18 mil och sprang 4,2 mil. Tänk dig att vakna upp idag och ha 29 stycken likadana dagar kvar. Det är vad Greger med supersupporten Lina har framför sig.

Återigen en tillbakablick i Lanttolifes liv. Året är 2010. Syster Lisa har bokat boende tillsammans med en tjej som hon träffade som hastigast på ett träningsläger, hon ska visst också köra sin första Ironmandistans. Det visar sig att hon heter Lina. Är galet skön och vi skrattar hysteriskt under frukosten innan tävling. Och vi skrattar ännu mer på kvällen när vi går och lägger oss. Eller lägger oss och lägger oss. Lina hade ju med sig ett ragg. Greger. Så hon sov med honom. Greger som gått längst med poolkanten under SPIFträningarna under våren. Alltid fylld med bra tips. Det dröjde månader innan jag förstod att han var Greger som kör sådana där vansinniga tävlingar som 10 stycken Ironman på 10 dagar. Nu är nästa utmaning 30 stycken på raken. Säg hej till Greger och Lina. Två personer jag gillar väldigt mycket!

Ett jädra gäng med Ironmaninspiratörer. Lina, Greger, Lisa och Anders efter målgång i förra årets Ironman Kalmar. 

Vem är Greger?
Greger Sundin 45 år. Jag har hållit på med triathlon sedan ca 17 år och hunnit genomföra 20 enskilda IM varav nästan hälften utanför Sverige. 2009 ville jag testa mina gränser och ställde då upp och genomförde 10 IM på 10 dagar i Mexico på en kortbana.

Året därpå var jag på samma plats igen men denna gång för att genomföra en tävling som var 20 IM distanser , dvs 7,6 mil simning följt av 360 mil cykel och slutligen 84,4 mil löpning. Det tog mig 21 dygn att genomfört en sådan distans, och det gav mig en 3.dje plats.
2012 var jag åter igen i Mexico dock på en annan bana för att göra en IM om dagen i 20 dagar. Dessvärre satte värmen stopp för det försöket så det blev bara tre IM den gången.
Min nästa tävling startar i Italien den 8:de september och kommer att vara en IM distans per dag i 30 dagar. Den är förlagd till en golfanläggning. Simningen kommer att vara i en mindre sjö, cyklingen genomförs på en ca 4 kilometer lång rundbana och löpningen innanför cykelbanan.

Målet är att först och främst genomföra alla 30 dagar och självklart vore det roligt att vara bland de allra främsta. Tanken är att varje dag ska genomföras på mellan 12 och 15 timmar för att mellan tävlingsdagarna hinna med sömn, matbehov och hinna med mina eventuella skavsår eller skador som lätt kan uppkomma.

Ni kan följa tävlingen på våran blogg motiverad.nu som kommer uppdateras regelbundet av Lina.

Vem är Lina?
Lina Noaksson 35 år. Efter ett helt liv som hästtjej sadlade Lina om för 4 år sedan om till triathlon. 2010 gjorde hon sin första IM distans i Kalmar, 2012 var hon tillbaks och gjorde sin andra IM ett år efter vår dotter fötts. 2012 hann hon även med att ge sej på en trippel IM i Tyskland och genomförde simningen på 11,4 km och cyklade 230 km innan hon var tvungen att bryta pga skavsår mellan benen.

Gregers tips till dig som ska genomföra din första IM
Att använda samma utrustning som du har tränat med och även ha tränat på att använda samma mat/dryck som kommer ha tillgång till på tävlingen.

Linas tips är att ta det lugnt och hålla sig till sin plan och inte börja tävla mot andra.

Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
Greger
tips om orken eller motivationen tryter under tävlingen så beror det troligen på energibrist, se till att kroppen snarast får mer energi så kommer du troligen ur svackan.

Linas kör på peptalk till sig själv.

Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
Greger ,
jag skulle köra ett 2 timmars cykelpass med god fart

Lina, jag skulle köra ett 2 timmars cykelpass med mindre god fart, haha..

Vad äter du under tävling? 
För att få tillräckligt med energi så försöker jag få i mig mat med högt energivärde, såsom grädde, pizza, kakor, läsk, energidryck, choklad you name it. Under ett lopp tappar jag vanligtvis mycket i vikt så jag går på samma ”diet” även efter loppet …

mexico 049

Greger första tävlingsdagen i Mexico. 

mexico 118

Greger efter tävling. Om du vill se en bild på hur Gregers fötter ser ut under tävling kan du klicka här. 

Och klicka här och följ hans 30 Ironmans!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *