Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Magnus Hagström

281692_10150240324236887_5930955_n

Två dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa min coach Magnus Hagström. 

Jag har tränat med Magnus i snart två år och har honom att tacka att jag är så vansinnigt stark. Förra året körde vi hårt för att jag skulle hålla för att köra Norseman och sedan Ironman Kalmar med mindre än två veckor mellan. Det lyckades och jag sprang i mål med ett nytt personbästa i Kalmar. Förutom att Magnus är magiskt bra på att hitta obalanser i kroppen, bygga upp dom så finns det även under dom mest sadistiska pass ett skratt som lurar i hans ögon. Det gillar jag. Kunskap i kombination med glädje. På lördag kör även han Ironman Kalmar. Go Magnus! Spring in på den där fantastiska tiden som jag vet att du har i din kropp (och huvud).

Vem är Magnus?
Magnus Hagström, 38 år. Jag jobbar idag på heltid med träning och hälsa, åsom träningscoach, föreläsare, skribent och utbildare. Min idrottsliga bakgrund är väldigt brokig, i ungdomen var det väldigt mycket bollsport framför allt fotboll. Men under de sena tonåren blev det även en del kampsport, löpning och gymnastik. Efter några år med blandad träning började jag med triathlon 2003 och körde då sprint och någon olympisk distans. Jag höll på med det fram till 2006 som blev den sista säsongen innan jag blev pappa , familjelivet och jobb kom emellan så under en period var triathlonen borta ur mitt liv. Men senhösten 2010 väcktes intresset till liv igen och jag bestämde mig för att gå mot ironmandistansen. Året därpå gjorde jag min första långa tävling, Järnmannen i Kalmar. Sedan dess är jag fast och gör i år min fjärde tävling på distansen. Som bäst har jag tagit mig runt på 10.42, det var under Kalmar IM förra året och har jag en bra dag i år hoppas jag gå ner mot 10 timmar.

Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad skulle det vara?
Bästa tipset är nog att ha roligt. Det kommer vara en lång dag och det kan hända mycket som du inte planerat. Man vet aldrig hur kroppen reagerar, det kan vara olika från tävling till tävling. Men allt blir lättare att klara av med ett leende på läpparna.

Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
Jag förbereder mig på att det kommer vara tungt ibland, redan innan tävlingen. Och när det sedan blir tungt använder jag ett mantra för att hamna i positiva tankar igen. Och sen brukar jag försöka peppa andra när jag har det som tyngst, det får mig att bli piggare.

Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
Om jag bara får köra ett enda pass skulle det vara en kuperad distanslöpning med backintervaller mitt i. Det ger mig både styrka, uthållighet och kondition. Framför allt för löpningen men även för cyklingen.

420151_10151351766001887_2000411383_n

I maj körde Magnus en tävling jag är väldigt sugen på. City to summit. En Ironmandistans med väldigt mycket berg … mjölksyra i kombination med väldigt vacker natur. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *