Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Björn Rosenthal

0202_16599

2 (alltså TVÅ!!!) dagar kvar till Ironman Kalmar och en till inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa Björn Rosenthal. En löjligt snabb kille som alltid får mig på bra humör. 

Ibland behöver han inte ens vara på plats. Som igår när jag letar bilder och bilden längst ner dyker upp på hans blogg.

Vem är Björn?
Har en blogg här som jag inte uppdaterar så jätteofta. Mest vid tävlingar. Har gjort 8 Ironman totalt och min första gjorde jag i Kalmar 2008. Mitt Personbästa på distansen är 9.31. Kalmar Ironman i år blir lite genomrullning i år då jag inte har hunnit träna så jättemycket cykling och kör Ö till Ö två veckor efter. Hoppas kunna köra på 9.30-10.00 timmar ungefär.

2. Tips för den som vill köra sin första tävling.
Tänk på att få i dig energi. Bränn inte allt krut på cyklingen. Att gå en mara är inte speciellt kul.

IMG_1578

3. Om det känns tungt under en tävling.
Tänk, fasen vad jag gör är bra. Jag gör en Ironman!! Försök ha positiva tankar. Tänk inte hur mycket som är kvar, för det är nedbrytande om något. Lita på din kropp. Den klarar sjukt mycket mer än vad du tror.

4. Mitt absoluta favoritpass är ett pacepass som jag brukar köra runt söder. Totalt är det 15km varav 10km springs i sub 4 fart. Väldigt kul och man känner sig stark när man gjort det.

IMAG0349

Den här bilden snodde jag från Björns blogg, och det är en av sakerna jag verkligen gillar med honom. Att han alltid får mig att skratta alltså. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *