Ironmaninspiratör: Jona Dahlqvist

power by passion

5 dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa Jona Dahlqvist. Hon älskar yoga och triathlon. Bland mycket annat.

Man blir så skönt jädra lycklig över att läsa hennes tips. Men som alltid, tro inte att tjejen inte är snabb … Glädje till livet och träningen gör ofta att man är snabb. Hon har både SM-vinster och Ironman Hawaii i ryggen. Enjoy!

jona och janne

1. Vem är Jona?
Hej mitt namn är Jona Dahlqvist och jag är 46 år. Jag lever efter mottot balans i livet, familj, vänner, jobb och träning. Utan balans blir prioriteringarna lätt helt vridna och galna. Min bästa tid på Ironman är 9:55 då jag hade turen att vinna SM i Kalmar. Min sämsta är 14 timmar + när jag blev fängslad av skönheten och fiskarna på Hawaii.
Älskar både att tävla hårt och njuta av vägen – beror lite på dagsformen.
Jag har fullföljt 8 Ironman totalt varav VM på Hawaii år 2008. Min dröm är att återvända till Hawaii och tävla en gång i varje ålderskategori så länge benen vill och bär.

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad skulle det vara?
Lita på dina instinkter, men skaffa en gameplan som du tror på och som är unik och helt och hållet din egen. Lita på dig själv. It’s your party liksom!
Min plan (i år) är att flytta fokus ut ur skallen och lita på kroppen. Jag vill låta min kropp, som gjort all träning och mitt hjärta som älskar all träning – att göra jobbet.

Jag säger till mig själv att jag älskar ALLA problem som dyker upp och att jag är grymt bra på att hitta lösningar. Den enkla lösningen är den rätta och bästa!

hundvalp

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
När det går tungt – tänk på en hundvalp.
Sluta böla – börja cykla.

partempo SM

Bild från när vi vann brons i partempo SM i år.

bild med polare

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
I dag lekte vi i havet, rundade bojar i full fart, kutade i från stranden, hoppade i från brygga, drog varandra i fötterna med mera djävulskap. Jag hatar seriöst enformighet. Det jag gillar mest är att samla ihop ett random gäng träningsvänner med olika kunskap, bakgrund och erfarenhet till en träningshelg och köra all in i alla grenar. Träningen måste få vara intressant och spännande. Så tipset är – prova något nytt! Det är hela grejen med triathlon, nytänkandet och uppfinningsrikedomen.

En sak till: Många tävlar för att få andra personers respekt och beundran. Skit i det – skit i vad andra tycker. Det gäller att inte identifiera sig med sina resultat, sin kropp, sin cykel med mera.

Ytterligare en sak till: Praktisera tålamod och ödmjukhet. Lägg till en portion knäpp humor så kommer solen alltid att vara nära till hands. Även om molnen tornar upp sig vid horisonten så är det är ett säkert tecken på att det dyker upp en regnbåge snart.

peace out

Ta inte dig själv på så himla stort allvar. It´s only Triathlon.
Kramar och lycka till – ses där ute!

Några bonusbilder från Jona som jag inte kan låta bli att visa: 

med Madelen

En grym 17-årig tjej jag coachar.

swimstart

Jag ÄLSKAR simstarter – dont eaven get me going on this.

With Hilly

Jag och Hillary Biscay, som gjort 61, hör du det sextioen Ironman – och hon är väl typ 35 år om ens det. Btw – det är det som är hela grejen. Sociala, roliga, umgänget – har svårt att förknippa mig med IRONMAN som något man gör ensam, att man på något vis skulle vara mer tuff och hård om du förstår …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

3 reaktioner på ”Ironmaninspiratör: Jona Dahlqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *