Ironmaninspiration: Marcus “Marre” Hultgren

SicklaTri 0703_0289

6 dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa Marcus “Marre” Hultgren. Jag har stött på honom lite här och var men det var under Norseman jag lärde känna honom lite mer. 

Och jag blev imponerad. Och inspirerad. Killen är sjuuuukt snabb. Och sjuuuukt trevlig. För någon helg sedan kvalade han till Ironman Hawaii. Låt dig inspireras!

Vem är Marcus “Marre” Hultgren?

34 år ung och har väl sysslat med triathlon i nästan 10 år nu! Tävlingsresultat jag är nöjd med: 8:a Norseman Xtrem (Elit) 13:e Overall Ironman UK (2:a M30-34)

image

Nästa tävling är Ironman Hawaii där jag ska försöka att göra mitt livs race och få en så bra overall-plats som möjligt!

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad
skulle det vara?

Ta det lugnt redan från start det är en låååång dag 🙂

Vila även overkligt mycket veckan före, har du missat några pass så strunta i det, det kommer gå bra ändå!!

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?

Om jag mot förmodan skulle få tråkigt på tävling så försöker jag tänka mig att jag bara är ute och tränar, tittar på omgivningen och så (varning att man lätt tappar fart då dock)
Sedan kan jag försöka mig på lite mer avancerade tid-/hastighetsberäkningar som typ när jag är framme om jag höjer hastigheten med en halv km i timmen from 12 mil osv …  dessa lyckas aldrig men gör att jag tänker på annat en stund 🙂

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?

Bästa passet är ett 2–3 timmar långt löppass i skogen, på stigar, upp och ner för berg, obanat, korsochtvärs tillsammans med vänner i lagom hög fart!

Foto: Pål Stålnacke

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *