Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Clas Björling

_MG_4746-1

8 dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får du träffa Clas Björling. Om man skummar hans meritlista så är guld efter guld och “svenskt rekord” efter “svenskt rekord” uppstaplade på varandra. Från 2005 fram till förra året så stod sig hans svenska rekord 8:15 på en Ironman.

Jag har aldrig träffat någon som har ett ont ord att säga om Clas. Det har inte jag heller. Han är en av dom där ruskigt snabba som ändå alltid har en minut över för att hjälpa en nybörjare. Det har säkert lite med hans dialekt att göra också, det går liksom inte att tycka illa om någon som sjunger när han öppnar munnen. Hans sköna daladialekt gör en glad!

Vem är Clas?

Jag är 35 år gammal och hållt med på triathlon sen -97. Jag har kört 13 st Ironman varav mitt personbästa 8.15 tim vilket också var det Svenska rekordet på Ironman 2005-2012. Man kan läsa mer om mig här och så finns jag på facebook.

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad
skulle det vara?

Ett tips till någon som kör sin första Ironman är att hålla igen första 6 milen på cykeln, kan du göra det så har du förutsättningar för att få en trevlig dag !

CIMG1528

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?

När det blir tungt på en Ironman så beror det ofta på att du kört får hårt eller inte ätit och druckit tillräckligt, så slå av på farten lite grann och se till att få i dig energi i 10–15 min så kommer ofta orken och motivationen att plåga dig till tillbaka och det är bara att köra vidare.

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?

Jag tycker om att köra brickpass, dvs där man kombinerar cykel och löpning, både kul och effektivt. Så ett pass jag tycker om är 5*8 min på tung växel med 2 min vila mellan följt av 30 min löpning direkt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *