Sök
Stäng denna sökruta.

Ironmaninspiratör: Karin Linnersund

IM_Florida_2012_09

14 dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag ger Karin Linnersund sina bästa tips. Och ska jag välja en person som faktiskt är nyckeln till att jag ens fick för mig att göra en Ironman så är det Karin. Första gången vi träffades var på Coltingcamp 2009. Hon pratade om Ironman som något alla faktiskt kan göra. Innan dess så hade jag bara sett det som något som man bara inte gör. Det är typ omöjligt …

Så tack Karin för allt, tänk om jag inte träffat dig, ingen Ironman, ingen lanttolife, ingen … ingen … ingen … tack helt enkelt!

4804_104789898512_922759_n

Här är dom jag delade rum med på Coltingcamp. Både Sara (längst till vänster) och Karin (längst till höger) har sedan dess hängt med mig vidare i livet. Och syster Lisa såklart. 

Så vem är Karin Linnersund
Jag är 32 år. Hållt på med triathlon i 7 år. (startade 2006/2007)
9 st Ironman, totalt 29 st triathlontävlingar (från sprint till IMs)
PB på IM: 10:56:49
Bästa gren: cyklingen, med 5.07 har jag 11:e snabbaste damtid i Sverige någonsin
Startade som rookie på alla grenar 2006 under ett studieår i USA, älskar träningen och gillar mängdträning. Tycker det är kul att kunna jobba på och förbättra sig! Bli så bra som just jag kan bli!

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad skulle det vara?
Se det som ett äventyr och gör det till din utmaning, din grej. Jämför dig inte med alla andra utan sätt upp egna realistiska mål. Om du sedan t.om slår dessa mål under tävlingen kommer det bara ge dig en ännu större kick. Strunt i tiden, att genomföra en IM är en bragd i sig! Och glöm inte, ha kul och njut under vägen. Du har tränat en massa timmar för att ta dig just dit du är, nu får du njuta av att vara hjälte för en dag!

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
Trist blir det aldrig under en Ironman, men det kan vara jäkligt jobbigt! 😉 Mitt knep är självpepp och förflytta fokus. Små korta mantran, bara positiva ord ALLTID. Enkla fraser som “Jag är stark”, eller “jag kan det här”, “kom igen” hjälper mer än man kan tro. Försök få i mer energi även om du inte är “sugen”. Energin behövs! Är gärna efter klockan, och inte efter känsla. Har det gått en viss tid, fyll på! Ta hjälp av publiken och peppen från andra, det kan distrahera dig från tröttheten. Med en vink eller leende får man än mer hejarop från publik!

IM_Florida_2012_01

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
Om jag bara får köra ett enda pass blir det såklart ett långt cykelpass. Jag älskar att cykla! Ett bra pass är att cykla hyfsat långt, men att mitt i passet lägga in IM-pace intervaller. Kör t.ex. 2 h “vanligt”. Sen intervallblock på 1-2 timmar med t.ex. 4×10 min (eller 6×10, eller 4×15) hårdare (inte max, men kontrollerat hårt och i tempobågen) med 5 min rull emellan. Efter intervallerna cyklar jag vidare i 2 timmar “vanligt” igen, med fart anpassat efter känsla och humör.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

En reaktion på ”Ironmaninspiratör: Karin Linnersund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *