Ironmaninspiratör: Erika Rosenbaum

417870_487517781318135_1294954309_n

13 dagar kvar till Ironman Kalmar och en ny inspiratör på Lanttolife. Idag får Erika Rosenbaum ge sina bästa tips. Just i detta nu så kör hon Ironman UK, klicka här för att följa henne! (Hon är nr 584 om ni inte får upp henne automatiskt)

Vi gjorde vår första Ironman samtidigt, och har sedan följts åt. Erika har dubbelt så många barn som mig. Hon är dubbelt så snabb löpare. Hon är dubbelt så snygg. Och vi slåss om första platsen i kategorin “gladast på banan” varje år i Kalmar.

185501_10150273576818513_5781640_n

Och så är hon så satans trevlig så man bara måste älska henne. Jag uppskattar henne extra mycket för hennes sköna humor och att hon kan vara lika krass och sarkastisk som mig. Det finns viktiga saker i livet och så finns det väldigt många oviktiga. Erika vet skillnaden och kan skratta åt dom och sig själv på ett väldigt befriande sätt. Jag önskar henne all lycka till idag, håll ihop och ta dig in i mål på en sådan där supertid som jag vet att du har inom dig.

Vem är Erika Rosenbaum?
37 år och kär i triathlon. Jag började löpträna för 6 år sedan och kom på att triathlon var the shit efter att jag gjorde En svensk klassiker 2009.
Året därefter stod jag på startlinjen i Kalmar och ett år senare persade jag med tiden 11.45.
Under tiden som jag tränat och hittat fantastiska vänner inom sporten har jag sadlat om och utbildat mig till PT, löpcoach och kostrådgivare. Jag driver mitt egna företag Wefixsports och lägger mycket krut på att predika om vikten av bra kost och att man måste röra på sig. Jag startade Swimrun och Fastrun förra året och älskar att få arrangera de testloppen som ger effektiv träning och gemenskap.
I höst lanserar jag “Lunchtalk”. En lunchföreläsning, inklusive lunch, för företag som vill ge inspiration och motivation till sina anställda. Föreläsningen vänder sig både till redan inbitna atleter och till de som behöver komma igång. Jag vill leverera effektiva, konkreta nycklar som hjälper till att få träning och motion att bli av samt ge inspiration till nyttigare matlagning och hälsosam livsstil. Med mig har jag lunch till de som lyssnar.

2. Om du får ge ett tips till den som ska köra sin första Ironman, vad skulle det vara?
I sommar gör jag min 5:e IM och gläder mig massor att se hur sporten växer. Ska man prova för första gången tycker jag man ska minimera antalet prylar och moment. Första gången ska man ju trots allt bara ta sig i mål och inte fokusera på tider eller vad andra gör.

540164_10151020220118513_290794279_n

3. Har du något knep när det blir tungt eller trist under en Ironman?
En klok triathlet sa till mig i början: känns det bra: ät! Känns det jobbig: ät! Ser man till att få i sig ordentligt under loppet kan man vara trygg i att ifall man dippar så är man snart bättre igen. Kroppen går i vågor och det går alltid uppåt igen.

483113_305718136202067_355529318_n

4. Om du måste välja ETT enda pass en vecka, vilket blir det då?
Den bästa träningen i veckan tycker jag är intervaller tillsammans med andra. Jag gillar pyramider i olika varianter och älskar känslan av att ta i mer än jag orkar. Ett exempel är 200, 400, 600, 800, 1000, 1000, 800, 600, 400, 200 med 100 m gåvila mellan och tanken är att intensiteten ska var höger ju kortare intervall men att intervallerna av samma längd ska ta lika lång tid. Lycka till!

Översta bilden har Hans Berggren tagit. Bilden med syster Lisa, Erika och jag är innan start på Järnmannen i Kalmar 2011. Och bilden när Erika står på bryggan tog jag innan förra årets provsimning av Ironman Kalmar banan.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *