Sök
Stäng denna sökruta.

På plats i Brasilien

130522_BRASIL055

Jag skulle kunna skriva en krönika om att resa till tävling. Först har vi det här med cykeltransport. Det är sällan en helt lätt historia. Fast man förbokat så finns det inte med i systemet. Flygbolaget ska ha extra betalt och man får springa med cykelväskor mellan olika terminaler och kasta sig in i flygplan i sista sekund. 

Sedan är det sista man vill att bli sjuk och givetvis så hamnar man alltid bredvid någon som hostar som dom tänker dö i tuberkulos närmaste timmen.

Minns att jag vaknade under flygturen över Atlanten, mitt i natten. Tittar upp och ser först en enorm stor mage, ovanför ett huvud som tillhör en portugisisk man. Han står i gången, tittar ner på mig och hostar, hostar och hostar. Vad är det med folk? Till och med mina barn vet att man hostar i armvecket.

I vanliga fall är jag inte det minsta nojjig över att bli sjuk, bor med två smittohärdar och tror bara mitt immunförsvar blir starkare av det. Men just nu så vill jag verkligen inte bli sjuk och försöker att inte slicka på allmänna stolpar eller låna förkylda människors tandborstar.

130522_BRASIL048

Nu är vi i alla fall på plats i Brasilien. Den här gången så reser vi på Ironman charter. Vi har köpt startplats och hotell via Endurancesportstravel. Väl framme så gapar vi bara.

130522_BRASIL061

Dom plockade upp oss när vi landade. Körde oss och våra cyklar till hotellet. Dom har små bussar som går var 15:e minut mellan hotellet, expoområdet och den lilla staden. Och inte nog med det, det ingår cykelservice.

130522_BRASIL065

Rullade ner min älskade Tysk i garaget där han fick en genomgång av växlar, bromsar och att alla skruvar är åtdragna. Vi är vana att fixa allt själva så det här känns riktigt lyxigt.

130522_BRASIL003

Vi har besökt expoområdet och traditionsenligt så har vi testat hjälmar. Något nytt måste man ju köra på tävling så vad tror ni om den sådan här hjälm?

130522_BRASIL027

Eller varför inte en sån här?

130522_BRASIL017

Vi känner oss på riktigt lugna, tog en kaffe och tittade på alla som springer runt och shoppar allt man kan tänkas behöva för att överleva söndagen.

130522_BRASIL036

Vädret är kallare än hemma. Det är lågsäsong och hösten är gång in. Hoppas på lite varmare på söndag.

130522_BRASIL041

Simningen ser fin ut, vi ska testa banan imorgon, idag strosade vi bara ner till stranden och andades lite.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”På plats i Brasilien

  1. Det är så kul och läsa om känslorna inför! Pirrar lite i min mage med! 🙂 stort lycka till!! njut och ha det så gott på banan! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *