Sök
Stäng denna sökruta.

Bästa konditionsintervallen

130224_vaska

Mitt sms till coach Magnus igår: Föreställ dig att jag håller en pistol mot ditt huvud och väser “ge mig ditt bästa 30-minuterspass för löpband. Mest kondition på kortast tid.”

Svaret jag fick var “10 minuters uppvärmning och sedan tre gånger 8*20 sekunder med 10 sekunders vila. Lutning på bandet 3-5°. Vila två minuter mellan seten. Får jag leva?”

130224_train

Jag hann med ett trainerpass på drygt 50 minuter innan. Uppvärmning och sedan 4*4. Fyra minuter hårt, tre minuters rullvila. Fyra gånger. (Nej, jag sitter inte helt optimalt på bilden … Skärpning, Sofie!)

Sedan var det dags för löpbandsintervallerna. Jag vikarierade på ett yogapass och passade på att utnyttja barnvakterna 30 minuter extra. Därav den lite korta tiden. Men jag hann bli rejält trött, och det var (håll i dig nu …) riktigt kul att springa korta intervaller på löpbandet. Sedan en timme poweryoga. En riktigt bra eftermiddag. Tack!

Effektivaste passet? Du har 30 minuter och ett löpband. Vad gör du?
(Svaret lägger mig ner och sover på bandet är inte rätt svar …) 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Bästa konditionsintervallen

  1. Jag gillar korta intervaller typ 45 sek max, 15 vila X antal gånger eller 15x15sek i 8 min. Lagom länge för att hålla fokus och det är galet jobbigt. 15 sek försvinner obehagligt snabbt på slutet. Trappor är kul också 800m, 400m, 200m, 100m, 5om, 100, 200, 400, 800. Vilan varierar efter sträckan 15-90 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *