Försökte göra sådana här till frukost. Lyckades sådär. Gillades sådär av småkärlekarna.
Syster Lisa är inne i en äggperiod. I helgen när jag och en av miniLanttosarna sa att det luktar äckligt när man skalar ägg sa Lisa att hon bara känner lukten av muskler. “Ägg är bra för dig syster yster” sa hon sen …
Jag har svårt att äta kokt ägg. Ser inte speciellt gott ut. Luktar inte gott. Smakar sådär. Den enda som får mig att vilja äta ägg är Helena. Hon verkar få till dom precis sådär som jag skulle vilja ha dom. Jag tror att det får bli ett februarimål. Att bli bjuden på frukost eller lunch av Helena. Inklusive ägg. (Och så ska jag tvinga henne att lära mig få dom sådär perfekta)
Ha en fin kärleksdag. En av 365 i år!
Ps. Ägg? Är det något att ha? Hur äter du ditt? Ds.
0 reaktioner på ”Äggkärlek”
Gulle dig – vilken komplimang! 🙂 Det där med att koka ägg är en riktig konst som kräver en del träning…men jag lär dig gärna!
Jag håller med! Allt Helena lagar är typiskt min smak & ser jättegott ut. Men det gör din äggmacka också. Väldigt gullig också 🙂
Ha en fin dag!
Tips!
Om du har en spis med “vanliga” plattor, ingen häll alltså, så funkar detta PERFEKT! :
Kallt vatten i en kastrull, i med äggen.
Sätt grytan på plattan, vrid till max, 6 alltså.
När vattnet börjar koka, slå av plattan men låt kastrullen stå kvar i ca 6 minuter, ev. lite kortare, smaksak! När dessa minuter har gått kyl äggen med kallt vatten, tada!
Jag älskar ägg i alla former så jag är kanske den sämsta referensen i just detta fall. Men jag kör den tidsoptimerade kombon ägggröt till frukost. När havregrynsgröten är nästan klar knäck i ett ägg o koka klart. Tror inte det smakar så mycket ägg alls. Så göm ägget i gröten, vinn tid o få en balanserad frulle! 🙂
Jag kokar mina i 8 minuter och vill jag ha 2 ägg kokar jag 4 för jag är urusel på det så jag vet att hälften går sönder. Sen skivar jag dem och lägger på en valfri smörgås, sprutar på Kalles Kaviar så det står härliga till. Men hjärtäggen ska jag önska mig till frukost i morgon. Supergulligt!
Två äggvitor i en kopp o in i micron.
eller sunny side upp det är riktigt gott.
Äggröra är min melodi! Gärna med lite urkärnad hackad tomat i, och ett par skivor skinka eller ost till. Brukade stjälpa i mig massor på hotell tills jag lärde nmig att det ofta är gjort på pulver på stora hotell – det kändes inte okej…
Det där med minutrar är vanskligt. Olika äggmärken, annan gryta än igår osv..köp en lite eggwatcher från Clas Ohlson. Kanske mina bäst investerade 70 spänn. Den färgar om sig och jag vet exakt när äggen är som jag vill ha dem.
https://www.clasohlson.com/se/Äggtimer-Egg-Perfect/Pr345903000
En dag som börjar utan ägg blir ingen bra dag 😀 Viktiga grejer de där…
Älskar ägg! 😀 löskokt med en klick kaviar på (ej Kalles) eller halvt löskokt ägg som är skivad på knäckemacka med kaviar 😀