Search
Close this search box.

Lappland I love you.

Jag älskar riktig vinter. Upptäckte att jag hade några dagar där jag kunde ta med mig jobbet och åka norrut. (Klart jag helst haft hela familjen med mig, men det finns visst något som heter skolplikt och ska vi vara helt ärliga är det mest jag som längtar upp till snön.)

Syster Lisa fick däremot med sina barn så jag heter “Moster Fi” från jag vaknar (eller rättare sagt från när dom tycker det är dags att kliva upp) till jag somnar.

Mamma och pappa har köpt ett hus med “ett visst renoveringsbehov” så vi varvar snölekar med renovering. Första morgonen var det -17 och vi gick ner på sjön nedanför stugan och kollade om  den där mpembaeffekten forfarande fungerar … Det gör den.

This is where we grow up. This is where we belong. Syster Lisa på sjön nedanför vår stuga i Skaulo.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

En reaktion på ”Lappland I love you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *