Sök
Stäng denna sökruta.

JOBBA HEMMA – BÄSTA TIPSEN!

Hela Sverige jobbar hemma. Eller ja, inte hela men stora delar. Förutom dom riktiga hjältar och hjältinnorna. Dom som behövs för samhället inte ska rasa. TACK till er!

Den här veckan tänker syster Lisa och jag samla våra bästa tips för att jobba hemma, hålla möten och kontakten med familjen. Vi har bägge jobbat hemma i många år och våra föräldrar bor 130 respektive 180 mil norr om oss. Hur gör man för att ha en vardag tillsammans trots att man inte ses. En realitet för stora delar av världen dom närmaste veckorna.

Vi börjar med dom enkla tipsen och sedan kommer vi intervjua bra människor närmaste dagarna. Hur håller du möten bra och effektivt fast ditt team sitter på helt olika platser. Hur har du undervisning på distans. Föreläsningar. Event. Och det vi redan nu ser mest fram emot – karantän-AW på fredag. Vi kör 17:00. Alla är välkomna. Vi ska kill-gissa om Corona och prata om allt och inget. Sådär som man gör. Vi håller på och undersöker bästa platsen att ha den på. Vet du? Vilken app ska vi använda för att alla ska kunna komma och både se och bli sedda? Berätta!

Och har du frågor, funderingar, ämnen du vill att vi tar upp eller bästa personerna att ha med i veckan så berätta!

Mina bästa jobba-hemma-tips:

1.  Innan du stänger ner för dagen gör du en to-do-list med dom tre viktigaste sakerna du ska ta tag i nästa dag.

2. Kliv upp som vanligt, ät frukost, borsta tänderna och ta på dig kläder (!)

3. Se till att ha en arbetsplats du trivs vid och plocka undan allt som distraherar.

4. Ta en paus! Mina effektivaste och bästa arbetsdagar är när jag jobbar fokuserat fram till 11  då jag avbryter för träning eller promenad och sedan äter jag lunch. (Brukar ha en liten kaffe/mellis paus vid 9-10) Efter lunch sätter jag mig och jobbar vidare med min to-do-list fram till det är dags för tre-fika och ofta säga hej till barnen som kommer hem. Eller en promenad med räven.

5. För mig fungerar det att dra igång en tvättmaskin när jag värmer lunchen, ta ett privat samtal när jag hämtar kaffe men se till att din jobba-hemma-dag inte förvandlas till städa och plocka i lägenheten/huset dag. Fundera vad som fungerar för dig. 

6.  Innan du stänger ner för dagen gör du en to-do-list med dom tre viktigaste sakerna du ska ta tag i nästa dag …

Jag älskar att jobba hemma och det är alltid dom dagarna jag är som mest effektiv. Jag hoppas att dom här Coronadagarna kommer göra att fler företag och chefer förstår fördelarna med att jobba hemma. Att fler lär sig program som gör att vi kan ha möten via datorn. Förstå mig rätt – för precis som jag älskar att jobba hemma så älskar jag dom personliga mötena men till vi kan umgås fullt ut igen – låt oss göra det bästa av situationen. På Egmont är det bestämt att vi ska börja dagen med ett morgonmöte (08:30) för att kolla av att alla mår bra och stämma av dagens arbetsuppgifter. Jag tycker det låter bra. I vårt fall har det hittills gjort att jag har mer kontakt med mina kollegor än en vanlig vecka, för vi är alla frilansare som sitter på olika platser men nu börjar vi varje dag med att jag får träffa alla – visserligen över skärm.

Här ser du dagens IGTV om att jobba hemma! Imorgon går vi mer in på olika program och tips för hur dina möten via skärm blir bra och effektiva.

Vad är dina bästa jobba hemma tips?

Ps. Jag håller till 100% med om att vi ska göra allt vi kan för att hjälpa alla företagare att överleva. Fundera på vad du kan göra och gör det – varesig det handlar om att köpa ett presentkort i restaurangen/personliga tränaren/massören/eventet/vaddutyckerom eller leva som vanligt om du är frisk. Do it!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Min mentor Göran

Säg hej till min mentor Göran. Han ifrågasätter och uppmuntrar men framförallt så diskuterar vi. Med drygt 20 år mer erfarenhet än mig kommer han med infallsvinklar jag inte tänkt på.

Läs mer »

Svenska brukshundklubben

Målgrupp människa & hund i allt från typsnittsval till mässkoncept.
Plan: Användbart och nutida men samtidigt långsiktigt och hållbart. 
Härligt teamwork med Cajsa Rännar. Tog fram nytt typsnitt, nya trycksaker och en helt ny mässmonter för Svenska Brukshundsklubben.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *