Sök
Stäng denna sökruta.

IRONMANCYKLING MED FILM

18 mil på 90 minuter! Äntligen har jag två salar, två dagar och en massa cyklar. Nu vill jag ha härliga människor som vill cykla Ironman Kalmar banan med mig. Den 8 december cyklar vi på Elixia Sisjön i Göteborg och den 2 december är det Sportlife Östermalm som gäller. 

Klassen är gratis, alla är välkomna, man ger det man kan och pengarna går oavkortat till Läkare utan gränser. Tillsammans kan vi göra världen lite bättre. Man betalar på plats eller så går man in här och sätter in ett bidrag på “Karmakontot” 

STOCKHOLM 2 DECEMBER 16:00 Sportlife Östermalm Ring och boka från torsdag den 22 november. 08-7830400.

GÖTEBORG 8 DECEMBER 10:45 ELIXIA Sisjön Medlemmar bokar som vanligt. Icke medlemmar mejlar namn och telefonnummer till sofie@lantto.se.

Klassbeskrivning: Cykla IronmanKalmarbanan med mig. Under en Ironman simmar man 3860 meter, cyklar 18 mil och avslutar med att springa ett marathon. Under de här 90 minutrarna får du följa med på min Ironmancykling den 18 augusti 2012.

Jag cyklade banan med en kamera så du kommer att få cykla över Ölandsbron, Alvaret och sedan tillbaka. Vi rundar rondellen i Kalmar, får publikens jubel och tar en vända på fastlandet innan vi trampar ur benen, varvar ner – och känner lycka och glädje över att inget marathon väntar oss den här dagen.

Alla kan vara med! Man kan ta det som en cykelklass med film, och hur jobbigt det ska vara bestämmer bara du. Har man tävlat i Kalmar får man uppleva banan en gång till och ska man köra den 2013 så får man smaka på glädjen, smärtan och får en föraning av hur banan ser ut.

Jag hoppas kunna bjuda på en inspirationsboost och kommer att berätta hur jag tänker under tävling. Hur jag vänder negativa tankar under tävling och i vanliga livet.

Varför en välgörenhetsklass? Så här tänker jag … även om jag sitter här och drömmer om en ny cykel, snabbare hjälm, härliga resor och massor av annat så har jag det i grunden otroligt bra. Föreställ dig att sitta vid ditt barn som bara är skinn och ben  och inte kunna göra någonting förutom se han tyna bort och dö.

Att veta att jag kommer dö i aids för jag har inte råd med bromsmediciner. Eller se hela min by insjukna i kolera för att vi inte har rent vatten.

Kom igen, vi har det för jäkla bra, och gör vi något litet för en bättre värld så är det bättre än ingenting! Så kom och cykla med mig och skänk en slant, eller gå in här och donera vad du kan.

Vad räcker pengarna till?
Pengarna räcker till mycket! Varje krona är viktig i kampen för att rädda liv och lindra nöd där det behövs som mest. Och det kostar ofta inte mycket. Några exempel:
* 45 kronor kan t ex rena vatten till 5 000 människor.
* 72 kronor räcker t ex till två doser stelkrampsvaccin för att skydda en mor före och efter en förlossning.
* 270 kronor räcker t ex till energirik specialmat till ett undernärt barn i fem veckor.
* 500 kronor räcker t ex till en tredagars malariabehandling till 71 personer.
* 1000 kronor räcker t ex till utrustning för att förlösa elva barn.
* 6 300 kronor räcker t ex till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

Hoppas just du vill cykla med mig!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”IRONMANCYKLING MED FILM

  1. Jag är med!!! Ska bli galet kul att följa med på en resa. Då kanske jag får en liten aning om vad dom väntar i augusti 🙂
    Bokar en plats så snart jag kan och skänker självfallet lite pengar till behövande.
    Vi ses den 2:a!
    /Helena

  2. Åh, det här har jag väntat på ända sedan du pratade om det första gången. Typiskt nog är jag bortrest den helgen så klart, men nu får jag banne mig ta mig en funderare om jag inte ska åka hem tidigare på söndagen bara för att kunna vara med. Vore såå kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *