Sök
Stäng denna sökruta.

Lanttolife guide till NYC

Har försökt skriva ihop en guide till New York som jag själv hade viljat ha innan jag åkte. Tips ett blir löpning i Central park. Ta er ut redan första morgonen, då man ändå vaknar tidigt eftersom New York ligger sex timmar efter oss i tid.

Här kan man se när det är lopp mm. i parken. Och här finns en karta över parken (pdf).

Brooklyn bridge. Ta tåget över till Brooklyn och promenera eller spring tillbaka över bron. Magiskt vackert och overkligt när man ser Manhattan med alla skyskrapor.

Promenera efter High Line,en gammal järnvägslinje som de gjort om till en park där man kan strosa lite ovanför trafikbruset av NYC. Stanna till och ta ett glas vin eller en öl i något cafe. Avsluta genom att gå ner vid Gansevoort Street och titta in i Icebreakers butik.

Träning:

Laughing Lotus, 636 6:th avenue. Ska jag ta en yogaklass och gillar färg så går jag hit! Helt underbara lokaler i starka färger. Blir glad bara av att gå in i lokalerna. Jag var sugen på att gå på en midnightyoga med live DJ på fredagkväll. Men den börjar först 3 oktober igen. Kika på schemat och hitta din klass!

Pure yoga. Fantastiska lokaler. Två yogastudios, en väster om central park och en öster. Jag var på den på 204 w. 77:th St. Åtta yogasalar (!) Massor med poweryogaklasser i värme. Precis vad jag drömt om.

Equinox. Har flera anläggningar i NYC, jag var på 97 Greenwich Avenue. Helt jävla underbart! Klassen med Nadia, men också gymmet. TRX. Allt. Och sedan omklädningsrummet med bastu, duschar med Kihls produkter, varma handdukar, rakhyvlar. Love it!

Crunch, massor med olika pass och anläggningar över hela NYC. Man kan skriva ut ett gratis dagspass och gå och testa.

Soulcycle – spinningstudios. Det finns åtta anläggningar i NYC, så du borde bo nära någon. Gillar du spinning, testa ett pass, det var helt galet. Försök hitta en instruktör som gillar något åt samma håll som du. Alla pass är 45 minuter och innehåller en del styrka (fortfarande sittande på cykeln) men det är helt upp till instruktören hur de lägger upp musiken och passet. Här kan du läsa mer om min upplevelse.

Yogaworks. Finns flera center runt i New York och det finns hur mycket olika yogapass som helst att välja mellan.

Andra yogaställen jag blev rekommenderad men inte hann med:
Iyengar Institute, 150 W, 22:th St, 11:th floor. (blev rekommenderad att ta en klass med Carrie Owerko)
Jivamukti Yoga center, 841 Broadway , 2nd floor.
Yoga to the people, finns på flera ställen.
Dharmayogacenter, 61 West 23rd Street. Försök gå på en klass med Sri Dharma Mittra.
På sommaren finns det yoga utomhus i Central park.
Roof top yoga under sommaren.
Exhalespa, finns på flera ställen.
Ishtayoga, två studios. En på 56 East 11:th Street.

BUTIKER:

Paragon vid Union square, 867 Broadway at 18th Street. Butiken känns liten när man går in genom dörren, men den bara fortsätter uppåt och inåt. Löparskor i massor, träningskläder, väskor, cyklar … the list goes on and on …

REI. Bra outdoorbutiker.

Triathlonbutik. SBR. Trist personal, men kul med en renodlad triathlonbutik med pool i butiken. 203 W. 58th Street

Niketown. 6 East 57th Street. Fem våningar med enbart Nikeprylar. De har löpargrupper på måndagar 18.30. Och ett gäng andra träningsgrupper, kolla inne på anslagstavlan i butiken.

Blev tipsad om världens största cykelbutik, R&A cycles. 05 5th Avenue, Brooklyn. Hann inte dit själv men skulle jag vara på jakt efter en ny cykel skulle jag tagit mig dit!

När det gäller shopping så är det kul att promenera fifth avenue där alla riktigt dyra designermärken har butiker. Men i ärlighetens namn så tycker jag inte att dyrt betyder snyggt. Snarare tvärtom, tur är väl det. Jag shoppade mest på Uniqlo (japanska motsvarigheten till HM), Brooklyn Industries och en massa småbutiker i Soho, East village och Lower east village. Mest av allt gillade jag kvarteren mellan Canal street och West Houston street.

För att inte tala om att jag älskar Barns & Noble där man kan strosa runt i timmar. Sätta sig ner på golvet och bläddra i böcker, eller ta med sig en hög med böcker och sätta sig i cafet med en god kaffe och ingen tittar snett på dig. Fastnade längst i den vid Union Square och en som låg på 5:th avenue.

Det finns många butiker vid Union square också. Som Lululemon som har en stor butik där. De har också en butik på 1928 Braodway, 64:th street där jag såg att de har gratis yoga varje söndag 9.30-10.30.

Lördagar och söndagar finns det en “young designers market” på Mulberry st/Prince st. som Åsa rekommenderade.

Annat & övrigt:
* Läs den här guiden av Sandra som bor i NYC. Mat, shopping och annat matnyttigt.

* Fick rekommendationen att “gå upp svintidigt (som vanligt för oss triathleter), ta er ner till Batter Park, köp en blaskig kaffe i styrofoam mugg och en cream cheese bagel, hoppa ombord på Staten Island ferry (dom där gula du vet). Stå ute och njut av det i särklass blilligaste sättet att se Manhattan skyline. Ta färjan tillbaka och njut igen…ni passerar nära frihetsgudinnan.”

;

Mat: Här är några ställen jag blivit rekommenderad. Vissa hann vi testa, andra drömmer jag om att testa.
Missa inte takbarer som The Standard och The View.
Missa inte heller att gå in på någon Whole foods market. De finns lite överallt. Ekologiska och närodlade matvaror. Hur mycket som helst. Vill ha den här kedjan till Sverige, NU!
Sushi. Momoya, 185 7:th avenue. Tomoe sushi, 172 Thompson St.
Italiensk. Peasent. Elisabeth street. 7 Ave and 22:th street.
Grand central Oysters, 89 East 42nd Street.
Brookynbrewery
, 79 North 11th Street in Williamsburg, Brooklyn, 11249 between Berry Street and Wythe Avenue.
Diner, 85 Broadway, Williamsburg.
Schiller’s, 131 Rivington street.
Republic, 37 Union Square west.
Klong, 7 Saint Marks Place (grymma key lime pie martinis)
Spicemarket, 403 west 13:th street.
Room service, 8th ave mellan 18th & 19th.
Pastis, 9 ninth avenue.
Tao. 42 East 58:th Street. Löjligt god mat, JÄTTEBuddha mitt i resturangen.

Gott: Lalo, 281 west 83:th street.
Magnolia cupcakes, 401 Bleeker street.
Sweet Sugar Sunshine, 126 Rivington Street

Tack för alla tips. Speciellt tack till Åsa, Petra, Anna, Nadja och Nadia.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

BÄSTA 2013

Vid nyår brukar jag titta tillbaka och så tänker jag “hur ska jag kunna toppa det här?” Men när jag tittar tillbaka på

Läs mer »

NYCM check!

Vilken fest. Vilken bana. Vilken dag. NYC marathon! Samlar intrycken till en racereport imorgon eller så. Självklart kommer den att innehålla allt

Läs mer »

0 reaktioner på ”Lanttolife guide till NYC

 1. Oh vilka bra tips! Tack!
  Jag har endel mattips till din nästa NY-resa!!!
  Sofie, vet du några bra yogaställen eller ashrams i Kerala eller Goa?
  Kramar från Sussi

  1. Åh, mattips, ge mig!!!!
   Jag har inte varit i Kerala eller Goa men jag har några vänner som är där varje år, ska kolla med dom. Återkommer. Stora kramar!

 2. Åh vilka roliga tips, det här inlägget ska jag verkligen se till att ha med mig nästa gång jag åker till New York. Precis som du säger om Whole foods så finns det så mycket som jag önskar kunde finnas här! Vi må ha det himla härligt, men det skulle vara ännu finare om vi hoppade upp ännu några nivåer på hälsostegen. Att allt det braiga och nyttiga blev tillgängligt för precis alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *