Sök
Stäng denna sökruta.

Min dröm cykelstudio!

Tänk dig din drömcykelstudio. Du kliver in, det är rent och fräscht, du får en flaska vatten och ett par cykelskor i rätt storlek i din hand. På disken står en burk med hårgummisnoddar och en med öronproppar. Går in i cykelsalen, det luktar gott och din cykel är skinande ren med en handduk på styret.

Det här är verklighet när man kliver in på en av Soulcycles studios i New York. När passet börjar så är det nedsläkt, tre ljus brinner på scenen och musiken bygger upp stämningen. Vi uppmanas att trampa igång kroppen och hitta in i oss själva. Men sedan pumpar musiken igång rejält och vi uppmanas att headbanga i takt till musiken, vi gör armhävningar mot styret, vi hoppar upp och ner och mitt i passet så ska man ta de små hantlarna som sitter bakom sadeln och göra ett gäng överkroppsövningar. Jag borde HATA själva upplägget med upp 1-2-3-4 och ner 1-2-3-4. Men jag älskar det. Det känns som jag är på nattclub och jag vill inte sluta dansa.

Soulcycle öppnade sin första studio för sju år sedan men har fullkomligen exploderat under de senaste månaderna. Alla pass är 45 minuter och innehåller någon form av styrka. Det fanns 57 cyklar i den här salen och folk köade till passen. Man får betala extra för att sitta nära instruktören.

Lauren Bruker har instruerat i två år och jobbar på Soulcycles huvudkontor när hon inte får människor att bli hög på cykling. Hon berättar att de utbildar sina instruktörer själva, och sedan är alla ansvariga för sitt pass och sin musik, så hur klassen är beror helt på vilken instruktör du går för.

Genomgående snyggt, och små detaljer som att de har kodlås på sina skåp, bra shampo, balsam och tvål i duschen och självklart varma handdukar man får använda i omklädningsrummet.

Det finns åtta anläggningar i NYC, två på västkusten och de öppnar nya anläggningar hela tiden. Varför det är så populärt? Det är vansinnigt roligt OCH ger resultat säger Lauren. Du jobbar både med kondition och styrka. Varje pass. Anläggningen i Tribeca har förutom vikterna gummiband hängande från taket som de kör styrka med. Lauren menar på att det är för alla. Hon har kört klasser för 12-åringar och 75-åringar.

Väldigt amerikanskt. Men väldigt roligt. Jag säger JA till sådana här anläggningar i Sverige. Jessica, när ska du öppna Innerwarriorcycling? Come on!

Hur ser din drömanläggning ut?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

FÖRFATTARPORTRÄTT

Senaste månaderna har jag tagit några författarporträtt åt Polaris. Att få träffa författarna och prata några timmar samtidigt som jag fotar är otroligt roligt.

Läs mer »

De mest använda bilderna i STF bildarkiv

I princip varje gång det kommer ett nyhetsbrev eller ett utskick från Svenska Turistföreningen så finns en bild från den här fotograferingen med. Har fått höra från två olika håll att det är de mest använda bilderna i STF bildarkiv.

Läs mer »

Lanttolove

I lördags gifte sig en av mina bästa vänner. Hon frågade om jag kunde tänka mig ta några bilder så jag väckte Lanttolife och drog till Skåne.

Läs mer »

0 reaktioner på ”Min dröm cykelstudio!

  1. Snyggt tips! Åker till NYC mitt oktober med en sån hyllning kan man ju inte missa den.

    Snyggt 2, har inte tänkt på det innan men visst är det en Puppymössa i headern?

    1. Klart värt att testa, men försök kolla igenom instruktörerna som finns på schemat på de center som är närmast och hitta gärna någon som du tycker verkar ha en skön bakgrund och bra musiksmak 🙂

      Och ja, det är klart det är en Puppymössa, jag är ju en Puppywannabee. Mössan har genomfört simningen i Norseman också, hade den under tävlingsmössan. Den värmde skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *