Sök
Stäng denna sökruta.

Dagens träning

Dagens träning: Styrka följt av 30 min löpning.
3 varv av:
* 30 utfallssteg (15 per ben)
* 50 Benböj
* 30 skridskohopp (15 per ben)
* 30 Fällknivar
* 2 min planka
2-3 minuters vila mellan seten.
30 minuters löpning direkt efter.

Hoppade fallskärm fram till 15-tiden då kom det in regnmoln så jag passade på att dra igenom dagens pass. Hittade ett gym, med spegel och allt. Och det var väl för väl, så jag kunde ta en dagens outfitbild. Löpar t-shirt från Adidas, Garminklocka, kompressionstajts från 2XU, GoCoco strumpor och Asics skorna. Om det var kläderna eller något annat vet jag inte men passet kändes gryyyymt!

Förmiddagens träning. Foto: Sofia Lundberg.

Jag längst till vänster och Carro som jag lekte med i mitten. Här precis efter vi klivit av flygplanet.

Upptäckte precis att jag kan få vara med på ett VRV-läger med två franska coacher som är här. Så planen är att jag ska se ut mer såhär i slutet av veckan:

Men Sofie, har inte du två barn också? Helt riktigt. De myser runt och leker. Sammanfattningsvis en löjligt bra dag, för hela familjen.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Dagens träning

 1. okej lantto, grejer jag inte fattar:
  det måste vara sjuuuukt läskigt att ta steget ut ur planet!
  hur gör man första gången man hoppar (själv)? hur var din känsla?
  hur styr man när man inte har skärm??

  1. Blir så glad när du frågar! Jag vet att jag skriver om det som det vore det mest naturliga i livet, men vet såklart att det för de flesta inte är det. Jag har hoppat mer än hälften av mitt liv, så det känns som en väldigt naturlig del av mitt liv 🙂

   Att ta steget ut från flyplanet är som du ser på bilderna sjukt kul.
   Klart det känns skrämmade när man gör det första gångerna, men helt ärligt så känns det bara roligt nu. När man känner att man har kontroll på utrustningen, packat den så noga man bara kan och övat så mycket man kan på marken så känns det mest bara roligt.
   Första gången man hoppar själv så har man två instruktörer med sig, och det hoppet går ut på att falla stabilt, lära sig kolla höjden. Öva på att dra sin fallskärm för att sedan dra den… Vi instruktörer är där bara för att säga till om det finns något man kan göra bättre (vi kommunicerar genom handtecken) och finnas tillhands om något går fel (man blir ostabil eller glömmer bort att dra sin fallskärm mm)
   Minnet från mitt första hopp är mest “jösses vad det blåser” och POFF nu hänger jag i fallskärm…
   När man faller fritt så använder man sin kropp för att styra och det är DEN känslan jag älskar. Fullkomligt älskar! Helt fri, inga begränsningar åt något håll… Ligger du på magen och trycker ner en axel/arm så svänger du åt det hållet. Det enda på marken som det går att jämföra med är att flyga vindtunnel eller möjligtvis i vatten. Tänk dig att du gör en volt under vattnet, precis samma sak i luften fast det går mycket snabbare.

   Hoppas det var lite svar på frågorna, fråga gärna mer!

   Här har jag skrivit lite om fallskärmshoppning:
   https://lanttolife.se/fallskarmshoppning/
   Här finns några vanliga frågor:
   https://www.skydive.se/m-kurs/Vanliga-fragor.html

 2. Ser fantastiskt ut. Får tacka Sara för en bra fråga och dig för ett bra svar på den. Måste testa det där någon gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *