5 Comments

 1. Eva
  27 June, 2012 @ 10:19

  Hej
  Jag skulle gärna vilja ha lite tips om hur du gör när du siktar i vattnet.
  Lyfter du upp huvudet och andas på samma gång du siktar?
  eller andas du alltid till sidan och lyfter endast ögonen över vattenytan då du siktar?

  Hur brukar du annars göra då du simmar ute, andas du 2-takt, 3-takt ?

  Reply

  • Sofie
   27 June, 2012 @ 10:57

   Jag försöker separera andning och siktning.
   Andas åt sidan, vrider ner, nästa gång så tittar jag upp framåt med bara ögonen ovanför ytan, ner och sedan vrider jag åt sidan och andas.
   Teorin är att om man tittar upp och andas, så går man upp så mycket att man bromsar farten och tappar sin rytm.
   Fast jag får väl erkänna att det inte alltid fungerar, ibland så måste jag titta upp och ta ett andetag, och då gör jag det.

   Andas gör jag när jag behöver. Jag andas ofta i 3 eller 4-takt men det som är lite extra roligt utomhus är att det kan gå vågor, då anpassar jag mig. Under ÖtillÖ så var det ofta ett håll som det gick alldeles utmärkt att andas åt, det andra var=genomsköljning av hela systemet. Saken är att jag lätt fastnar i ett behaglighetstempo även i simning så jag försöker variera mig och ibland dra på mer, och då blir det ofta 2-takt till slut 🙂

   Reply

 2. Anna
  29 June, 2012 @ 08:22

  Jag gjorde min första utomhussimning i morse och jag saknade kaklet och linjerna på botten men tänkte istället på alla sjöodjur som höll mig sälskap. Brukar du få så att halsen liksom knyter sig när du kommer i? Aldrig upplevt det tidigare, var en jobbig känlsa men simmade lite bröst och när jag blev mer varn och slappnande av så släppte det.
  En till fråga… hur långa utesimpass brukar ni kör?
  Tack från en frågvis novis

  Reply

  • Sofie
   29 June, 2012 @ 14:42

   Jag får “hjälp min våtdräkt är för trång i halsen och jag kvääävs” känslor om jag hoppar i och drar iväg för fort. Det hände under min första Stockholm Triathlon – och jag bröstsimmade största delen av simningen. Nu värmer jag upp några minuter innan start och så börjar jag lugnt tills jag hittat mitt tempo, och då händer det inte för mig.

   Hur länge?
   Allt från 30 minuter till två timmar. När vi är ett gäng kompisar så kan jag simma i timmar och det är bara kul. Ensam (rekommenderar såklart att man alltid är två eller har någon på stranden) så tycker jag att det är dags att gå upp efter tjugo minuter.
   Men som med all träning så tycker jag det är bättre med en minut än ingen minut 🙂
   Lycka till med att hitta den där rena lyckokänslan över att simma utomhus!

   Reply

   • Anna
    2 July, 2012 @ 09:42

    Tack för dina svar och för en bra blogg! Värmde upp med lite bröstsim innan simpasset i går och då gick det utan problem! Super tack för tipsen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *