Sök
Stäng denna sökruta.

Närvaro. Eller inte.

Jag strävar efter närvaro i livet. Om man landar i sin kropp, verkligen  tar in dofterna i näsan, känner hur sommarvinden känns mot kroppen och sandkorna mellan tårna så upplever jag att livet är ännu lite härligare.

Förutom när man tränar med Magnus, då förflyttar jag mig långt bort och lyssnar inte på mina axlar som säger “slääääpp ner den där järnkulan, NU!”

Så var det idag. Rodde igång och gick igenom kroppen med några rörlighetsövningar. Så långt var jag 100% närvarande på UCSP.

Fem varv av 15 trusters med kettlebells + utfallsgång med medicinboll.
VILA.
Tre set av en minuts löpning fastsatt i gummiband + jämfotahopp fram och tillbaka i rummet.
VILA.
Jag var fortfarande närvarande i rummet.

Men sedan säger Magnus att jag ska göra 200 kettlebellssvingar non-stop. Stannar jag kulan så är det fem burpees som gäller. Jag gillar inte burpees så jag svingade.
100 stycken gick av bara farten. Sedan förflyttade jag mig i tanken till Norseman. Körde  10 svingar och tänkte hur jag stod på rampen till båten vi ska hoppa av. Sedan 20 svingar där jag i tanken simmade i fjorden. 10 svingar när jag såg mig själv växla mellan simning och cykel. 20 stycken när jag cyklade berg. Sedan var det dags att avverka 10 där jag i tanken växlade till löpning. 20 stycken där jag sprang och sista 10 var såklart hur jag och bästa supportteamet sprang upp på toppen.

Sådärja 200 svingar i ett svep avverkade! Använder mig ofta av den metoden när det är något som är jobbigt. Att förflytta mig i tanken någon annanstans. Det bästa är att vara i nuet, men för att ta sig igenom något jobbigt så kan det vara skönt att drömma sig bort och bara låta kroppen göra sitt jobb.

Bilden är från senaste Fitness då vi testade HIT i Portugal. Foto: Hans Berggren. 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *