Sök
Stäng denna sökruta.

Simcoachen


Under lägret på Playitas hade vi Anna-Karin Lundin som simtränare. Och jag säger GILLA! Hon var otroligt engagerad och ville verkligen att vi alla skulle hitta inte bara snabbheten utan även glädjen och avslappningen i vattnet. 

Jag visste inte vem hon var innan lägret, men en snabb googling visar att hon har nio SM-guld, har slagit svenskt rekord vid fem tillfällen, kom 11:a i Olympiska spelen i Seoul, bla, bla, blaaaa. Egentligen skiter jag i vad hon presterat, för det är väldigt sällan bra prestationer sammanfaller med att vara bra på att förmedla kunskapen till andra. Men när det gör det då blir jag så lycklig. Så lycklig. Och jag var lycklig i poolen i Playitas.

Filmade henne när hon repeterade vad vi gått igenom dagen innan, hon säger många bra saker. Jag ber om ursäkt för vindbrus.

I slutet finns två sekvenser när hon simmar. Men vill ni se på fart så ska ni kika på filmen högst upp.

Det är roligt hur vissa uttryck fastnar. Som att A-K sa “titta på fiskarna, lyssna på fiskarna” när hon såg en tendens till att jag tittade lite framåt när jag andades. Och vips så kändes det som att jag kunde bibehålla min fart bättre när jag andades. Små, små uttryck som bra pedagoger samlar på sig.

Jag tackar för härliga simpass och konstaterar ännu en gång att för att bli en bättre simmare så måste man (hör och häpna) simma. Mycket. Så nu laddar jag för många bra HA-simningar i vår.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Simcoachen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *