Sök
Stäng denna sökruta.

When I knew better I did better!

“I did the best I knew and when I knew better i did better”, Maya Angelou
står det på whiteboardtavlan när jag och mina två bilvänner rusar in i simhallen. Jag försov mig så starten på dagen blev lite med andan i halsen.

Men sedan simmade vi det bästa vi kunde. Värmde upp och så var det fyra stationer där vi simmade 20 minuter i varje.

1. Enarmsstation. 2*25 meter demont (enarmssimning) och sedan 25 meter vanligt. Riktigt bra! Jag upplever att jag får en otrolig skjuts när jag går från demont till att använda bägge armarna. Har ni inte testat, gör det!
2. Medleystation. 25 frisim med fjärilskick + 25 dubbelarm på rygg +25  bröstsim med dubbel benspark + 25 dragkedjan. Direkt efter 25 m. fjäril, 25 m. ryggsim, 25 m. bröstsim, 25 m. frisim. Om och om igen.
3. 50:or i olika farter. Coach Mike stod vid kanten och gav feed-back. Jag skulle bland annat tänka på att öka frekvensen på armarna, inte på benen.
4. Powerstation där vi körde intervaller simmandes fastsatta i gummiband. Se oerhört intressant film nedan:


40 sekunder lugn simning i jämn fart. Vila och sedan 15 sekunder hårt.

Dusch. Bastu. Frukost nummer två. Hem. Nöjd.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”When I knew better I did better!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *