13 Comments

 1. soffan
  7 November, 2011 @ 00:11

  Jag har aldrig varit skadad, förutom någon gång i mitt förflutna när jag har drattat av en häst eller så. Jag tränar massor, kör ca 15 klasser i veckan ibland mer ändå, och har eftersom det är mitt jobb inte råd att bli skadad. Min medicin är: träna varierat, stretcha, vila. Precis som Mirre har jag alltid en dag i veckan då jag inte rör mig ur fläcken 😛 .

  Reply

 2. Träningen och livet
  7 November, 2011 @ 07:31

  Jag har aldrig varit skadad heller, det är lätt att tänka att jag nog inte tränar tillräckligt hårt om jag inte blir skadad eftersom alla de “bästa” har skador 😉
  Jag blir heller nästa aldrig sjuk, inte ens förkyld, vilket jag tror har mycket att göra med att jag tränar regelbundet.
  Bra lista!

  Reply

 3. Emelie
  7 November, 2011 @ 08:35

  Jag har haft en vadbristning (nya skor, för snabbt ökad träningsdos och glömde yogan… Typ) och har länge slitit med mina hälsenor. Efter att ha lagt om mitt löpsteg lite och sett till att KOMMA IHÅG ATT YOGA ÄR VIKTIGT FÖR MIG är jag nu skadefri och borta från det där “lite ont mest jämt”. Har också tänkt mycket på styrkan och att lära mig mera om återhämtning (och att implementera det jag lär mig…). Himla bra inlägg!

  Reply

 4. Träningsglädje
  7 November, 2011 @ 08:40

  vill poängtera vikten av BRA (helst caps lock upphöjt i hundra) person om man nu skulle få ont någonstans. herregud vilken djungel det där är.

  Reply

 5. Anna
  7 November, 2011 @ 09:17

  Hej, hej. När jag tänker på det så har varit mycket sällan skadad. Jag har haft mer ont/problem när jag inte har tränat än när jag har tränat. Det har blivit mycket rörelseträning för mig genom åren (balett, olika sorters dans, yoga, simning, kampsport). Vad jag minns från tiden då jag tränade som mest (kampsport) stukade jag fingret ordentligt en gång när jag halkade i omklädningsrummet. Lite ocoolt. Men förutom blåmärken så mådde kroppen otroligt bra. Jag hade också lite ont i knänan några år efter det att jag slutade med baletten. Översträckte. Byggde upp styrka och problemen försvann. Sitter ofta i kors med benen för att nå ned till marken (yes I have “Donald Duck Diseas” – having your arse placed too close the ground) Fick ont i höften ett tag pga detta. Rörde på mig mer och ändrade min dåliga vana. Borta. I våras bröt jag stortån då jag sparkade en kompis på träningen och träffade hennes underarm eller nåt. Ren olyckshändelse. Tränarens kommentar – Jag har ju sagt att du ska sträcka på tårna ;-). Rörelse funkar bra för läkning och återhämtning. Bra råd om variation, styrka, rörlighet och lyssna på sig själv. Tack för inspiration. // Anna, 40 och på väg “uppåt”…

  Reply

 6. Annoula
  7 November, 2011 @ 09:25

  Jag har haft ett år med envisa skador och jag vet exakt vad det beror på: Jag slutade styrketräna regelbundet. Ajabaja. Nya tag 2012.

  Reply

 7. Mini
  7 November, 2011 @ 09:35

  Amen! Stämmer helt och hållet! Själv har jag haft en envis skada på grund av en tidigare skada när jag bröt knäskålen och att hitta en bra ortoped och en BRA sjukgymnast har varit nästan omöjligt (du har så rätt Träningsglädje). Nu har jag den tredje sjukgymnasten och hoppas att han skulle vara bra, men men, svårt. Men har inte haft större problem heller om jag kör funktionell träning, med mycket knäböj, mycket mage, mycket utfall, helt basic alltså.

  Reply

 8. Johan M
  7 November, 2011 @ 12:16

  Håller med till 100% Jag har också hållig mig skadefri med ungefär samma upplägg.
  /J

  Reply

 9. Anna
  7 November, 2011 @ 12:58

  Jag har varit skadad många gånger. Första riktiga skadan blev en rejäl smäll, satsade på att vinna Stockholm Open och vägrade inse att jag hade benhinneinflamation det gick så långt att jag fick akutoperera båda benen och var borta över 1 år! Nyligen hade jag ett ryggskott som inte heller var så kul. Jag tror på vila och också på underhåll både genom prehab övningar men också genom att kontinuerligt besöka naprapat och massör!

  Reply

 10. Skadad?? |
  7 November, 2011 @ 15:24

  […] nej, jag är inte skadad. Men Sofie skrev ett smart inlägg om skador idag. Jag fick t.o.m. agera exempel på en punkt. Mycket […]

  Reply

 11. M
  7 November, 2011 @ 19:04

  Varierad träning (löpning, simning, styrka – ofta med boll eller kettlebell, gillar inte gym!, gymnastik och dans – då jag tränar mina gymnaster stretchar vi alltid MINST 20 minuter – och jag gör det med trots att jag inte deltar i träningen på samma sätt som dem, powerwalks, yoga. ja lite av allt), vila då jag känner att kroppen inte orkar, stretch förstås, och massage! det finns inget som botar alla känningar som massage (jag får t.ex. känningar i knät då mina benmuskler knyter ihop sig.

  Reply

 12. Christer
  8 November, 2011 @ 13:11

  Mycket bra skrivet

  Reply

 13. Helena
  21 November, 2011 @ 12:06

  Jag har eg aldrig varit skadad utan kört på utan uppehåll år in och år ut. Så i höst, efter en ganska tuff löparsässong så jag ska ta det lite lugnare, DÅ DÅ, får jag löparknä. Lite segt då det är underbart med långpass under hösten. Dock rätt tid på året att bli skadad. Dessutom KAN du ju träna med löparknä. Lite osäker på vad jag kan koppla skadan till – ev för lite styrka (cykel hela våren och löpning hela sommaren) och avsaknaden av stretsch. NU vet jag bättre!
  /Helena

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.