Sök
Stäng denna sökruta.

Den bästa trainern?

Trainer till cykeln. Vilken ska man ha? Jag fick låna en förra vintern, använde den inte ofta men nu åker sambon iväg tre veckor och jag ser ett enormt behov av en trainer 🙂

Så min fråga till mina cykelvänner är: vilken ska man ha?

Kraven är inte så höga men jag vill att den känns stabil och inte låter sinnessjukt högt. Allt annat är bonus. Alla tips välkomna!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Den bästa trainern?

 1. Jag har en enkel magnetisk Elite Volare trainer, köpt från Wiggle. https://fettdrift.se/2011/11/trainer-setupen/ Den är såpass tyst att jag kan trampa på kvällarna utan att väcka barnen på ovanvåningen iaf. Man får höja tv’n några snäpp om man vill höra. Biltema har en liknande som är lite billigare, och som tydligen ska vara helt okej. Vill man ha ännu tystare får man kika på en vätskebromsad variant, tex Elite Crono Elastogel Fluid. (Wiggle skickade först en sån till mig, men den var tyvärr trasig… Aldrig får man ha tur)

 2. Det finns bra och dåliga trainers, men inte ens den bästa är i närheten av samma känsla som en Monark ergometercykel. Körde mycket trainer tidigare, men sen jag skaffade en gammal Monark 818E har jag inte rört min trainer mer än högst sporadiskt. Monarken låter inte så värst mycket heller. Sexigaste träningsprylen av dem alla!!

 3. Köpte en Tacx Flow (ca3,5kkr) som jag är mycket nöjd med, har cadens och wattmätare som man inte vill vara utan. Ett måste är också att skaffa speciellt trainerdäck, låter mycket mer med vanligt däck + slits som attan. Finns på XXL i bromma, bara åka å hämta. 🙂

 4. hej
  Jag söker också en trainer.
  har haft en tacx flow till låns nu. den har varit jätte bra, men är svindyr att köpa ny.
  Den har mätare där man ser hastighet, kadens osv.

  Elite Volare trainern har jag funderat på att köpa. Kanske Claes kan berätta lite om den? har den olika motstånd? var ställer man motstånden? Det finns ingen mätare antar jag?

  h.
  Eva

  1. Den har ett vred som man sätter på styret med 5 olika lägen. Ingen mätare. Jag har dock kadenssensor till FR305’an, så jag kan iaf hålla koll på den och jämföra hastighet från gång till gång. Hur den relaterar till verkligheten är ju inte lönt att spekulera i och ointressant 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *