Sök
Stäng denna sökruta.

Morgondoppet!

Nu är det höst, för det står september i kalendern och jag har precis genomfört första bassängpasset med simcoachen. Idag var det fokus på långa glid och få men starka simtag.

Det jag kommer ihåg av passet är att vi bland annat körde ett gäng längder med 12 armtag per längd, kom man inte till andra sidan så fick man sparka dit med enbart benen. (Om man var över 1.80 fick man 10 armtag per längd)
Sedan körde vi några längder där vi började med 10 meter bara gliiid och sedan tre armtag och gliiiid. Ett gäng längder med “Demont-övning”.  (Läs mer om den här.) Det är för övrigt dagens tips till er som är intresserade av simövningar. Gå in här och leta under categories/teknikövningar så hittar ni många bra övningar!

Och så dagens stora för mig. 200 meter progressivt, det vill säga att man ska simma 100 meter, och sedan 100 meter till ännu snabbare. Och idag gjorde jag det! Simmade 100 meter och verkligen försökte ta det sååååååå lungt för att kunna ösa de sista 100. Och det fungerade. Tror det var första gången det faktiskt gick. Ok, det gick inte fort i jämförelse med elitsimmarna i banorna bredvid mig, men jag lyckades! Coachen tog tid, och en kompis på kanten räknade antal armtag på den andra och sjunde längden. För min del så började jag med 20 armtag och slutade med 22. Totaltiden landade på  3,17,6. Förstår att ni tycker siffrorna är precis hur intressanta som helst 😉

Coach Mike berättade om de fem delarna som draget består av. Och så plockade vi isär det och gjorde olika delar av draget. Som två längder där vi sparkade med benen som vanligt men bara gjorde isättning och catch-fas (början av simtaget där man tar tag i vattnet innan man påbörjar själva draget).

Idag följde småLanttosarna med till simhallen. De lekte i lilla poolen. På bilden har de en liten fikapaus. Jag avslutade simträningen lite tidigare och lekte med dem, vill verkligen, verkligen att de ska tycka att det är roligt att följa med till simhallen. Vintern är ju rätt lång och vi har många lördagmorgnar framför oss …

Nu lyser solen och jag längtar efter en krispig cykeltur, eller lite fallskärmshoppning eller en skogstur eller så tar jag och börjar med en kopp kaffe. Vad har ni för lördagsplan?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Morgondoppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *