Search
Close this search box.

En bra onsdagmorgon


Jörgen, Anders, Lisa och min Elis redo för en lite längre havssimning.

Idag var Jörgen inbjuden att simma open-water med Anders. Eftersom jag känner Jörgen lite (eller egentligen känner jag mest hans fru Jeanette) så tänkte jag att då är jag också inbjuden och är jag inbjuden så är även syster Lisa och Anders inbjudna. Så plötsligt befann sig fem triathleter klockan 11.00 i Anders vik.

På med gummidräkterna. Och kikar man noga så kan man få ett och annat tips. Anders i gula badmössan håller på och smörjer sin nacke med vaselin – för att slippa skavsår i nacken av dräkten.

Och den andra Anders håller på och drar på sig våtdräkten. Vill du få på din dräkt så den sitter som ett smäck så börja med att kliva i den med fötterna och så drar ni på den steg för steg nerifrån och med grepp på INSIDAN av dräkten. Undvik att använda naglarna så slipper du tråkiga hål. Var noggrann med att den verkligen är den ska hela vägen nerifrån och upp så slipper du stå där som ett fån och simma med ett vattenfyllt Gällivarehäng*.

Jeanette pekar med hela handen åt cashewtuggarn-Anders. Jeanette paddlade vid vår sida och agerade säkerhetsbåt.

Bästa gänget efter simning! Så otroligt mycket roligare att simma ut i skärgården i en grupp. Vi bestämde ett riktmärke. Simmade dit och samlade ihop gruppen. Pekade ut nästa och simmade dit. Riktigt härlig tur. Tack för att vi fick följa med. Och extra tack till Jeanette, det kändes bra att ha dig med så du kunde slå med paddeln på båtar som tänkte köra över oss, och på oss när vi simmade för sakta 🙂

* Gällivarehäng = kommer från att gruvarbetarna för 100 år sedan i Gällivare bara fick ut ett par byxor och för att de skulle passa på vintern när de hade långkalsonger så fick de för stora byxor. Alltså hängde alla gruvarbetares byxor på sommaren… Eller så är det som Wikipedia säger, men det är inte vad jag som faktiskt är från Gällivare har fått lära mig.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”En bra onsdagmorgon

  1. Det är väl självklart att alla är inbjudna :-). Någon känner någon som är bekant med den som har träffat den andre och så vidare…Ju fler desto roligare och utan tvekan blev det ett av de bättre simpassen det här året. Ser fram mot många härliga träningspass med ystra systrarna Lanto, Anders och Cashewtuggarn alias Junior.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *