Sök
Stäng denna sökruta.

Recept på en bra långtur

Jag kämpar på med löpningen, svårast att få till är fortfarande när det står långpass löpning på schemat. Det passet förflyttas gärna dag för dag framåt tills det är söndag och då är det dags för vilodag. Men plötsligt händer det. Och plötsligt var idag! Dagen med den perfekta långturen.

Här är receptet: Ta en utflykt du är sugen på (idag Orust tvärs), karta och bra musik. En dos äventyr tillsammans med några mil varierande terräng. Vacker trollsk skogstig, ängar, små plankor över vattendrag, berg, fornlämningar och blå stolpar att följa. Det kändes som jag var ute på en äventyrsorientering. Jag hade ingen som helst aning vad som skulle komma bakom nästa krön. Vackert, vackert, vackert och lite spännande! Det blev inte så många mil, men det blev en lång tur i tid och det är det långturer handlar om för min del. Låta kroppen jobba länge så muskler, senor, ligament vänjer sig och behålla löpglädjen genom timmarna. Idag lyckades jag!

Nu drar vi oss tillbaka mot andra kusten. Några förslag på äventyrsorienteringar i Stockholmstrakten?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Recept på en bra långtur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *