Sök
Stäng denna sökruta.

Nio mil är lika jobbigt som 18!


Jag minns ett träningspass innan förra årets järnman, det enda cykelpasset där jag trampade 18 mil själv. Under en del av den turen så övervägde jag på allvar att lägga mig i diket och ringa efter min sambo för att få skjuts hem.

Men jag tog mig vidare och efter många timmar rullade jag in på gården och tänkte “det går aaaaldrig. Hur f*n ska jag kunna simma nästan fyra kilometer innan det här och SEDAN springa ett maraton? Det går inte. Jag är ju heeeelt slut nu.”

Igår när vi cyklade runt Orust så kände jag mig trött när vi rullade in på gården, och hörde liknande tankar i mitt huvud. Hur ska jag kunna cykla dubbelt så långt själv om tre veckor?
Men hjärnan och kroppen är fantastisk. När det väl är dags så cyklar man vidare. Mil efter mil. Hejarop efter hejarop. Och det är bara att njuta. Och kämpa. Och trampa.

När det står en mil på dagens tränings schema så är jag lika trött när jag kommer hem som när det står 2,2 mil. Allt handlar om vad man ställt in sig på.

Det jag vill säga till er som närmar er första Järnman i ert liv – ni kan! Lita på er kropp. Låt oss ses den 6:e augusti, lyssna till Sveriges nationalsång och sedan sporta en hel dag tillsammans! Det kommer bli en dag att minnas.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Nio mil är lika jobbigt som 18!

 1. Hej Sofie!

  Du som är en grym källa av visdom och kunskap!
  Jag behöver råd.
  Jag är ju anmäld till Kalmar och har fram tills nu känt mig rätt säker på min form och att jag skulle klara utmaningen.
  Dock har jag nu drabbats av både magsjuka och en rejäl förkylning på rad. Jag är fortfarande inte helt återställd efter förkylningen och jag måste erkänna att jag börjar bli lite osäker på Kalmar eftersom jag inte kan träna.
  Hur mycket tappar man av en sådan sjukdom? En järnman är ju ingen lek och om jag är sjuk nu kanske min kropp inte klarar påfrestningen?
  Vad säger dina erfarenheter?

  Är tacksam för alla tips och råd.
  Tack för en riktigt bra blogg.

  1. Tack för snälla ord, så här kommer den allvetande skräphögens åsikt 🙂

   Klart vi ska köra Kalmar! Den perfekta uppladdningen finns inte, se det som din kropp fått vila i två veckor, det kanske var det den behövde. Kroppen brukar vara klokare än en själv ibland.
   Låt oss ses i Kalmar, simma, sedan cykla och heja på varann två gånger varje varv, sedan springer vi och hejar två gånger per varv där med.
   Jag vet att du tränat bra under våren så jag tvekar inte på att du fixar det, det gör du. Sedan kan alltid saker hända, men det får man ta där och då. Se det som en lång träningsdag med full support, sedan kör vi och ser hur långt det räcker. Vi har hela dagen på oss, och att bryta betyder ingenting – det gör ju eliten hela tiden 🙂
   Du har anmälan, du har boende. Kom igen, träna det som känns bra så ser vi till att ha en fantastisk dag den 6:e!!!

   Eventuellt ska några vänner ha en liten Pre-Kalmar middag för att få prata av sig om nojjor, undringar och pepp-talk i Stockholm kring den 28:e. Är du i trakten? Vill du komma? Det är inget speciellt, bara ett tillfälle att få ställa alla frågor man kan tänkas ha och skratta lite med några som aldrig kört Kalmar och några som har. Säg till i så fall. Heja dig!

   Ps. Jag ser fram emot att få tävla med dig.

   1. Tack!
    Dina ord gjorde mig lugn och harmonisk igen. Idag är förkylningen äntligen borta! 🙂

    Jag skulle verkligen vilja vara med på en sådan kväll om jag inte tränger mig på?

    Jag ser fram emot att tävla med dig med! Eller iaf få se en glimt av din ryggtavla. 😉

    1. Angelica – Om du fortfarande kan så har jag har mejlat dig tid och adress! Undrar du något så ring 0707555847. Hoppas vi ses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *