Äckliga fötter

(Börjar med att varna känsliga läsare, det förekommer äckliga bilder i det här inlägget. Vet ni med er att ni är känsliga så klicka snabbt här. Eller här. Eller varför inte här.)

För er andra så kommer här dagens tips. Säkert självklart för många, men det var det inte för mig förra året. Efter min Järnman förra året så såg mina fötter ut så här:

Jag visar en där jag spretar på tårna också, så ni får en riktig inblick i min fotvärld … Hade stora blåsor under bägge stortårna också, de syns inte på den här bilderna. Blå naglar liksom de vita trillade av en efter en under hösten.

Efter en vecka eller så gick jag till en medicinsk fotvårds specialist som sa “det var ju bra att du kom hit idag, men det hade varit ännu bättre om du kom innan din Ironman”

Eftersom jag lär av mina misstag så bokade jag in en fotvård en vecka innan min Ironman i Nice. Jag var till Löplappet på Kungsgatan. (Rekommenderas även om jag tycker de som jobbar med medicinsk fotvård där borde vara mer kunniga om just… fotvård kring löpning)

Det går SÅKLART lika bra att ta hand om sina fötter själv, klippa, fila och fixa … Men jag kan tydligen inte det eftersom jag TYCKTE jag gjort mitt bästa innan Kalmar.

Men titta, titta. Två veckor efter min Ironman Nice. Inte världens finaste, men inte en blåsa och inte en blånagel så långt ni kan se.

Nu berodde det här också på val av skor och mycket annat. Men ändå. Ska ni springa långt. Klipp naglarna och fila era fötter så kanske ni får ha tånaglar även i vinter 🙂

Kom att tänka på mina fötter efter jag läst det här inlägget… (Klicka inte här om ni tyckte mina fötter var liiite äckliga)

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Äckliga fötter

  1. Hej,
    Fast man måste vara noggran så att inte för mycket försvinner. Jag var på fotvård innan förra säsongen, gisses vilka blåsor jag fick då all hård hud försvann. Lätta skor, utan dämpning och strumpor passade i varjefall inte mig:-)

  2. Aaaaj… Jag och min kompis hade en intern tävling om vem som hade flest blödande blåsor på fötterna efter balettlektionerna när vi var små. Tåspetsskor FTW 😀 !

  3. De var ju jättefina! 😉 det är lite coolt att ligga o snitta 7-8 tånaglar max men det kan förstås göra ont. Jag har slutat tappa dem sen jag la om min löpstil lite…. Meeeen så har jag inte gjort en järnis heller! Får se sen! 🙂 kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *