Sök
Stäng denna sökruta.

Jag är dålig på mjölksyra

Coach Rosén tar tid på dagens simpass.

Bästa lördagmorgnarna är de som börjar i Vårby gård. Idag värmde vi upp och körde sedan fyra stationer.

1. Simmade på ett led och bytte var 50:e meter. Övade på att sikta när vi simmar, bäst är tydligen att separera andning och sikte. Så vi andades och siktade, minst två gånger per längd. (Se film)

2. Andas så lite som möjligt. Om möjligt så skulle vi simma 25 meter utan att andas, sedan lite vila (max 60 sek) och så igen och igen och igen…

3. Skovling. Lås överarmarna och öva på att greppa vattnet.

4. Teknik. Vi fick personliga tips av Micke.

Sedan till det riiiiktigt jobbiga. Fyra stycken 100 meter i någon slags tävlingsfart. Start varje 2.30 minut. På bilden ovan är fyra simmare igång med det. Vi andra laddar och väntar.

Som vanligt gick jag ut lite hårt och dog sedan. 1.26.1 på första förvandlades till 1.34.5 på nästa och följdes av 1,34,3 och 1,34,2. Hade varit nöjd om jag fortsatt som den första men jag är f*n dålig på att ta ut mig nära mjölksyra. Jag backar och tar det lugnare. Skönt att man har något att jobba på 🙂

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Jag är dålig på mjölksyra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *