Sök
Stäng denna sökruta.

Är det ok att spy i poolen?

Lördag = simning med Mikael Rosen. Idag såg passet inte så farligt ut på pappret:

Mål: Teknik. Toppfart. Tålighet.
Tänk: Avslappning i de muskler som för tillfället inte driver dig framåt. Catch-fasen ska vara där!

Insim,
300 m,
4×50 m hårt start 0:55,
4×75 m max

MEN, för det är klart det finns ett men … herrejösses vad jobbigt!

Efter att vi simmat 300 meter och 4*50 meter hårt med start 0:55 (Start 0.55 betyder att om man startar första 50:an när klockan står på 0, så simmar man hårt, kommer till kanten vilar i bästa fall några sekunder och drar iväg på den andra när klockan står på 0.55)

Men sedan var det dags för 75:orna. Och Micke är lömsk, eller smart. Han radade upp de som är ungefär lika snabba i fyra banor och så startade vi samtidigt. Det var någonstans här spykänslorna började komma. 75 meter max är verkligen jobbigt.

Sedan var jag lite beredd på att basta, men nej. Samma sak en gång till. 300 meter, 4*50 och sedan fyra serier a 50 meter med jämnstarka bredvid.

Mest stolt är jag över att jag voltvände, det har jag aldrig fixat ordentligt innan. I höstas simmade vi 400 meter på tid, då voltvände jag en gång, kom upp, spottade och fräste och gjorde inga fler försök. Men vilken nytta det har i Nice det vette tusan. Vi får vänta och se.

Oftast har jag blivit filmad från sidan eller framifrån simmandes vanligt i en 25 meters pool, men nu har Micke fått oss att simma med gummisnodd runt höften några pass. Fick några frågor hur det går till efter förra gången, så jag smygfilmade Anders lite idag. Han ska simma ca 20 armtag, coach M filmar och kommenterar efteråt.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

0 reaktioner på ”Är det ok att spy i poolen?

  1. Snyggt Anders! Men vem är det som slåss i bakgrunden egentligen?:) kg är lite rädd för att komma igång och simma med er igen nu när ni blivit så elit… Får gå och smygöva voltvändningar på Kronobergsbadet!

  2. Ja vem är det som slåss i bakgrunden? Det kanske var allmänt slagsmål. Eller slog de ner den som simmade snabbast så han/hon inte skulle vara så kaxig 😉

    Nästa gång kommer jag och våldshämtar dig ur sängen om du inte följer med frivilligt. Du var saknad.
    Vi har ju tummat på att jag peppar dig i simning – du peppar mig när det gäller löpning.
    Dags att verkställa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *