Sök
Stäng denna sökruta.

Pasis löptips


Pasi blev intervjuad i Kalmar radio för ett tag sedan, och då filmade de när Pasi gav några snabba löptips, i en inte speciellt inspirerande miljö … Men Pasi är inspirerande!

Han avslutar med Rune Larssons gamla citat “Man ska springa så kort och så sakta så man vill springa imorgon igen.”

Det är det jag lever efter den här veckan – när jag bara vill gråta när jag kliver på löpbandet. Jag har bestämt mig för att vårda mitt lilla löpsug och springa ute. Intervallerna får bli lite si och så, bara jag behåller löpglädjen. Så det så!

Precis samma sak hände förra året, då ringde jag Pasi i februari och sa att jag inte kan köra Kalmar, jag vill avbryta satsningen för jag kan inte springa 500 meter på ett löpband. Han bara skrattade och sa det löser sig, spring ute, skit i löpbandet.

Och det gjorde jag, och uppenbarligen fungerade det. Men det irriterar mig lite, lite, lite att jag inte bara kan bita ihop och springa på det där s*tans j*vla bandet. Hur svårt kan det vara?

Men jag väljer att fokusera på det positiva, jag längtar ut. Jag vill lokalisera mina satelliter och springa ut i skogen.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Träna med Lantto – 30 minuter Tabata

30 minuter träning med mig på Spotify. Det är sex stycken Tabata. Det vill säga 8*20 sekunder hårt jobb med 10 sekunder vila mellan. Två övningar i varje tabata – varannan gång övning ett, varannan gång övning två.

Läs mer »

BÄSTA TIPSEN INFÖR IRONMAN KALMAR

Med nio dagar kvar till Ironman Kalmar börjar jag varje dag med att svara på frågor om allt och inget. Jag har kört 23 Ironmandistanser lite här och var i världen men när någon frågar så är Ironman Kalmar den tävling jag rekommenderar till alla om man ska köra en enda i livet. Det finns ingen annan tävling som har så fantastisk publik. Och att få cykla på Öland. Älskar!

Läs mer »

9 reaktioner på ”Pasis löptips

 1. Tejpa upp en bild på väggen framför. på något som får dig kämppa. Bild på de två trollen du har hemma, bild på Lisa kanske? någon som får dig känna “åh nu ska jag visa dig (pratar med bilden)” Kan hjälpa eller bara meninsglöst.

  Ibland kan löpband vara skönt att ha som alternativ, om det är svinkallt ute t.ex.

  Annars är det bäst springa ute så man blir glad på att springa.
  Marathon Mia sa till mig ett träningspass: “man ska hitta ett sätt lura hjärnan att kroppen är avslappnad och därmed tror kroppen att man är utvilad och orkar mer” sååå “genom att springa runt och le, kan verka se galet ut, men du mår bäst”
  Ja stämmer, under mina lopp har jag knarkat dextrosol, alla vet att hjärnan tycker det är kul med socker. Springer runt hög på socker är spännade 😀 Sen är det skillnad på få socker kick och inte få det. Kan vara skillande på hur man vant kroppen med socker och sötsaker.

  “Hitta harmoni med löpningen” sa Rune L. och…”inte bara springa och kolla på sin GPS klocka och försöka prestera en viss fart, jag själv inte sprungit med klocka”. Stämmer! Själv när man vill presstera en viss fart blir man så himla stressad när man inte kan. Arg på sig själv.
  Skitsamma om det är långsammt, men bara det är kul 😉

  Nog hittar du till slut att löpning är kul, pressa dig inte bara att du SKA tycka det är kul. Jag tror på dig, Sofie!

 2. Hmm, jag är den enda jag känner som tycker det är skönt att springa på löpband.. Vet inte varför, men att sätta på en skön takt eller köra lite intervaller, perfekt. Som att springa ute fast som i ett lab där man kan justera allt perfekt brukar jag tänka. Men jag är nog hollo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *