Search
Close this search box.

Lantto går till sjöss. Del: 3

Övning av att lägga till. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga. Att komma ihåg att lägga motorn rakt när man kör in mellan y-bommarna och kanske ge en liten, liten touch av back precis när man är inne vid kajen.

Gjorde en film om hur du lägger till mellan y-bommar. När Göran gör det så känns det enkelt och självklart. När vi gjorde det med lite vind … not so självklart.

Det kommer säger Göran lugnt när vi svänger lite för mycket. Kom ihåg att ni alltid kan backa ut och göra om eller dra er in med båtshaken.

Minneslista:

> Håll koll på andra båtar och ta det lugnt.
> Ta ut svängen.
> Lägg båten (och motorn) rakt och kör sakta in.
> Backa en smula precis på slutet om det behövs.
> Behöver du göra om så gör det, och kom ihåg att det går fint att dra sig in med båtshaken.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *