Sök
Stäng denna sökruta.

Förundranflykter

Fler söker efter förundran – utomhusupplevelse med en känsla av vidsträckthet. Något som kan bidra till tillfredsställelse, minska ensamhet och skapa en känsla av tillhörighet. Därför vill nästan 49% enligt en global studie ha mer förundran i sitt liv. År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läste 2024-års trendrapport från Placebrander och blev lite glad över ordet förundranflykter.

AI nämns 58 gånger i rapporten. Inte oväntat men jag hann ändå bli lite matt. Inser att jag kommer bli matt många gånger under 2024 – eller så ser jag bara till att göra förundranflykter ofta.

Något tips? När och var upplever du det? 

Nå gillar du det här så gillar du nog också

2 reaktioner på ”Förundranflykter

  1. Min man valde att flytta till vårt sommarhus året runt, vi sålde huset i stan, köpte en övernattningslägenhet. Nu veckopendlar jag till mannen, havet och lugnet. Underbar kombination när man älskar både föreningsliv, träning och det sociala i livet! Tänker mycket 80-20, både när det gäller mat, träning, vara aktiv eller ”bara vara”. Vi bor nära naturreservat men åker gärna till nya närliggande också. Stannar ofta upp en längre stund någonstans under promenaden. Kan vara fågelkvitter, vatten som porlar, träden, färgerna på våren-hösten, plockar bär, svamp kottar, fina snäckor, stenar. Tar foto. Förundranflykter-vilket fint ord💚

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *