Sök
Stäng denna sökruta.

#LEVFÖRFAN 2023

Varje år gör jag en limiterad #Levförfan kollektion (i år 49 stycken) med ett motiv jag tycker säger något om det året.

I år känns det som AI klivit in i våra liv för att stanna och antingen låtsas du som det inte är så eller så omfamnar du det och använder det till något positivt.

Muggen är en påminnelse om att inte tro på allt du ser men också en påminnelse om att inte tro på allt du tänker. Men framförallt är #LevFörFan en påminnelse om att livet är här och nu. Ingen repris. Lev för fan är Carpe Diem på norrländska.

AI har hjälpt mig göra hjortron, fjäll och skog på ena sidan och årsringar som för tankarna till fingeravtryck på andra sidan.

När muggarna är slut är de slut.
Punkt slut. Niin se on.
I år tog de slut på mindre än två timmar.

För dig kanske 49 muggar är lite, snudd på ingenting. För mig är det stort – att 49 personer valde att köpa en mugg. Att jag fått hundra mejl av personer som frågar om jag verkligen inte har en undangömd som de kan köpa gör att jag tänker att jag landade rätt. Visst finns det tusen sätt att sälja mer och tjäna mer men just det här projektet handlar inte om det. Det handlar om #Levförfan, kreativitet och att göra något från ax till limpa eller vad man vill kalla det.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 3

Lägga till med båt mellan y-bommar. Att smeka gasreglaget – inte grovhångla. Försiktigt och fint för att hitta känslan för hur mycket man behöver svänga.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *