Sök
Stäng denna sökruta.

SCANDINAVIAN OUTDOOR AWARD

Förra helgen var jag i Österrike och testade och tyckte om nya outdoorprylar för Scandinavian Outdoor Award. I måndags presenterades vinnarna på ISPO-mässan i München.

En av de mer udda nomineringarna var en elva år gammal tröja från Woolpower. Zip Turtleneck 200 tog hem priset “overall winner”. Kul för det är en av mina favoritplagg, mellanlagret som alltid får följa med mig.

Juryns motivering: Genom att skicka in en 11 år gammal mellanlagerströja tar Woolpower ett djärvt kliv mot att ändra sättet vi tänker kring frilufts kläder. Den ser noppig ut, som en 11 år gammal produkt gör, men efter 11 års användning fungerar och presterar plagget fortfarande som det ska, enligt juryn. Ullfrotté Original-tyget har givit värme åt många sedan det utvecklades under tidigt 70-tal och har använts i det här plagget sedan 1972. Alla jurymedlemmar hyllar materialet Ullfrotté, som utöver att prestera mycket bra även är extremt tåligt och långlivat, och därmed hållbart miljömässigt.

SUSTAINABILITY AWARD: Hestra – Alpine Pro Mono Wool

Juryns motivering: Det svenska företaget Hestra är kända för sina fantastiska handskar och Army Leather Heli Ski Glove and Mitten är en av deras mest ikoniska modeller. Att ta den designen och arbeta om den till att bli nästintill helt hållbar, utan att förlora sin varken sin tålighet, funktion eller komfort, är en enastående prestation. Getskinnet i handflatan är krom-fritt och ofärgat. Överdelen består av 100% återvunnen och ofärgad polyamid och handskens detaljer är tillverkade i 100% nylon. Den avtagbara ullinnerhandsken är också ofärgad. Hestra har gjort många bra val när de gjort denna klassiska handske mer hållbar!

Här kan du hitta alla nominerade och vinnare!

Det var otroligt roliga och givande dagar och diskussioner med Frank Wacker, Piotr Drodz, Joel Svedlund, Gljs Loning, Marie Kjellnäs, Werner Müller-Schell och Harald Angerer. Här kan du läsa om vilka som var med i juryn!

Vi besökte Natur Eis Palast och när jag insåg att jag kunde få simma i en glaciär på 3200 meter så blev min helg fullbordad. Vattnet var -0,6 grader. En upplevelse jag aldrig kommer glömma, och sådana samlar jag på.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

FÖRFATTARPORTRÄTT

Senaste månaderna har jag tagit några författarporträtt åt Polaris. Att få träffa författarna och prata några timmar samtidigt som jag fotar är otroligt roligt.

Läs mer »

När Áhkká bjuder in

Fjället Áhkká, Stora Sjöfallets mytomspunna drottning, är högst i Sverige från fot till topp – och en klar dag kan du se djupt in i Sarek och Padjelanta därifrån. Men först väntar blockstensmassor och ett minst sagt luftigt hak.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *