Ledningsgruppen för Nordens fotoskola

– Och så behöver vi en bild på dig till webbsidan som presenterar ledningsgruppen.

Jag sätter mig framför datorn och letar efter en bild på mig utan mössa, hjälm eller keps … för att även om jag trivs bäst ute i skog och fjäll så är det inte så jag lever mitt vardagsliv. Och jag älskar mitt vardagsliv. Också.

Får jag presentera vardags Lanttolife:
Sofie Lantto, frilansande formgivare och fotograf
Jag har arbetat i över 20 år som Art Director för flera olika magasin, bland annat Utemagasinet och Womens Health. Senaste åren har jag frilansat som formgivare och fotograf, främst med uppdrag som har redaktionell inriktning.
Jag har en bred yrkeserfarenhet och har jobbat både som anställd och frilans. I och med det har jag erfarenheter i rollerna som uppdragsgivare och uppdragstagare. Dels är det bra för mig i min yrkesroll att hålla mig uppdaterad med kommande generationen fotografer och så tycker jag att det är viktigt att utbildningen har en koppling till arbetslivet genom yrkesverksamma personer i branschen.
Som uppdragsgivare är jag alltid nöjd med kvalitén på bilder och leverans från fotografer från Nordens Fotoskola, och jag vill vara med och påverka så utbildningen fortsättningsvis också ligger i framkant av utvecklingen.

————-

Några veckor varje vår undervisar jag i magasinsdesign. På så många sätt otroligt kul. Att dela med mig av hur man formger ett magasin, hur du kan förstärka en berättelse genom att bild och text jobbar ihop, hur jag som AD vill ha bilder levererade och tusen andra saker. Tycker ibland lite synd om eleverna som får 210% Lanttoenergi de här dagarna. Ambitionen är att jag ska väckt en smula kärlek till AD yrket men också fått dem att tänka stort och fritt. Ser jag det glimma till i någons ögon så vet jag. Att jag får tillgång till elevernas kreativitet är en grym bonus som ger mig energi.

Det i kombination med att jag alltid är nöjd när jag jobbar med fotografer som gått på där gjorde det enkelt att tacka ja till att vara med i ledningsgruppen.

Läs mer om utbildningen här!

Ps. Hittade inget foto utan mössa så jag tvingade mannen, myten, min kärlek Hans Berggren att ta den här bilden i vårt kök

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Min första älg

Det luktar skog och skvattram. Vi går längst med myrkanten och dimman lättar sakta. Det här kommer bli en fin dag. Vår jämthund Effy går med nosen i vädret. Stolt hållning. Hon vet precis vad som ska hända. Det är årets bästa dag. Det är älgjakt i norraste norrland.

Läs mer »

De mest använda bilderna i STF bildarkiv

I princip varje gång det kommer ett nyhetsbrev eller ett utskick från Svenska Turistföreningen så finns en bild från den här fotograferingen med. Har fått höra från två olika håll att det är de mest använda bilderna i STF bildarkiv.

Läs mer »

Lanttolove

I lördags gifte sig en av mina bästa vänner. Hon frågade om jag kunde tänka mig ta några bilder så jag väckte Lanttolife och drog till Skåne.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *