SKIDA MED UTE 2022

Förra helgen var jag i Storhogna, äntligen var det dags för Skida med Ute.

Förra helgen var jag i Storhogna, äntligen var det dags för Skida med Ute.

Anna och Johan Olsson och Marcus Hellner höll i längdskidåkning. Framförallt klassisk stil men även några timmar skejt.

Fullkomligen älskar att se bra instruktörer lära ut. Som Johan.

Marcus Hellner.

Anna Olsson.

Alla deltagare fick träna med alla tränarna och personlig feedback. Lyx!

Vi fick sol, snö och lite storm på det. Precis som det ska vara.

Jag höll två rörlighetspass (dock varken med skidor eller utomhus) Extra roligt på sådana här event är att det alltid finns ett gäng som aldrig  gått på yoga innan – men dom testar. Och många gillar känslan. Inte alltid under men efteråt. Mitt mål är att alla ska känna sig välkomna och framförallt gå ut genom dörren med en kropp som är mer redo för längdskidåkning än den var när den gick in genom samma dörr. Och så ville jag att dom skulle få testa två lika yogaformer så på lördagmorgon guidade jag en lite mer flödande yoga och på söndag började vi dagen med en långsammare yinyoga.

Jag är fascinerad över att jag fortfarande möter människor som säger att de är för stela för yoga … jag brukar svara att jag har för dålig kondition för att träna kondition. Då brukar det skratta och förstå orimligheten. Jag har full förståelse för att alla inte tycker om det, eller inte prioriterar det men att alla mår bra av en smula rörlighet tycker jag är bortom allt tvivel. Jag kör sällan några långa yogapass just nu, de flesta dagar är jag glad om jag får till min ”medan-kaffe-kokar-rörlighet” 

Hela kroppen jobbar när du åker längdskidor – fotleder, ben, höfter, mage, rygg, armar och axlar … Du behöver balans, styrka och uthållighet. Genom yogan får du förutom att träna på balansen (längdskidåkning är balansöverföring – att kunna flytta kroppsvikten från sida till sida, skida till skida … ) även styrka och rörlighet. Jag valde ett gäng positioner (asanas) för att öppna upp i bröstet, skapa rörlighet i axlarna, hitta kontakt med magmusklerna, öppna upp i höften och sträcka ut benen lite och säga hej till fotlederna så kroppen är redo för en ny skiddag. (Här hittar du längd-yoga-inspiration om du vill ha!) 

Grymma kollegor! Marie, Anna, Clara, Johan, Marcus, Sanna och jag. Tack för fin helg!

Nå gillar du det här så gillar du nog också

#Levförfan mugg

Vill du köpa en #Levförfan mugg – mejla mig på sofie@lantto.se Strax kommer du kunna köpa dem i en rejäl webshop igen men just nu är det enda sättet att höra av sig direkt till mig.

Läs mer »

Tips för att starta semestern lugnt

8 tips för en återhämtande semester! Har flera gånger läst att vi är som lyckligast just INNAN semestern. Forskning har visat att lyckonivån når sin topp precis före semestern. När vi väl har semester kan plötsligt tröttheten komma ikapp och allt är inte så rosenskimrande som man drömt om. Det sista du vill är att ägna flera semesterdagar åt att varva ner, eller bli sjuk för att du kört så hårt att du kraschar när du väl drar ner på tempot. Här hittar du åtta praktiska tips för att landa in i semestern lugnt – ta till dig det som talar till dig.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *