Sök
Stäng denna sökruta.

LÄGG UNDAN TELEFONEN I SOMMAR

I mitt flöde fladdrade något om att vila och återhämtning inte är samma sak förbi. Något om att det ena är som att sätta mobilen på flygplansläge och det andra som att ladda batteriet till 100%.

Det fick mig att inte att fundera på hur återhämtad jag är utan mer på hur mycket jag använder min mobil. Eftersom en del av mitt jobb sköts via den så använder jag den mycket. Å ena sidan gillar jag uttrycket “Create a life you don’t need a vacation from” men å andra sidan så känner jag för många entrepenörer som älskade sitt liv och företag så mycket att dom nu är utbrända. I min värld spelar det ingen roll hur mycket jag älskar mitt jobb och mitt liv – jag behöver vila och återhämtning för att vara jävligt bra på det jag gör OCH leva ett bra liv lääääänge.

Som egenföretagare är det ingen som ger mig semester, jag har ingen semesterlön om jag inte lagt undan den själv, det finns inga veckor som är semesterveckor såvida jag inte bestämmer det …

Orsaken till stress är olika från person till person. Det som stressar dig kan innebära återhämtning för mig. Det kan gälla jobb, yoga, umgås med vänner och och och … Men en fråga är hur mycket du låter hjärnan vila från intryck när du har en kort paus, tar du gärna upp telefonen och kollar de senaste statusuppdateringarna?

Vila och återhämtning innebär inte bara att sova. Det är också att bara vara en stund. Ta en löptur eller promenad i fjällen, skogen eller vid havet. Lukta på kaffet. Smaka på glassen. Jag är bra på det, att vara i stunden – men att lämna telefonen hemma kändes konstigt när jag gick till stranden häromdagen – alltså tänker jag att det är bra för mig att göra just det. Gör man som man alltid brukar så händer inget nytt och jag tänker att det gäller för det här också.

Jag älskar att fokusera på en sak, det är en av många orsaker jag älskar triathlon, swimrun, yoga och att bygga tak … det är 100% närvaro. Eller att fjällvandra eller vara i djungeln utan täckning. Älskar!

Tänker ta några dagar, en vecka eller så och simma, läsa böcker, skissa, cykla, dricka vin, titta ut över havet och låta tankarna vandra. Jag vet att det är bra för mig. Jag vet att förmågan att vara 100% PÅ och 100% AV är en av mina superkrafter.

Plus att jag vill vara sugen och vass på mitt jobb när jag drar igång igen och jag vill vara närvarande med familj och vänner – alltid!

Brukar du slänga ut appar eller/och lämna telefonen hemma?

 

 

Ps. Ett väldigt enkelt tips för att inte kolla Instagram, Facebook mm. per automatik är att lägga dom i mappar i telefonen så du inte ser dom direkt utan aktivt måste söka upp dom. Jag flyttade runt och gömde bla. Facebook, messenger och mejlen – märker att jag glömmer att dom finns. Lättlurad, absolut – men jag har inte saknat dom …

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *