Sök
Stäng denna sökruta.

FÖRSTA DAGARNA MED VALP

Jämthundsvalpen Effy har flyttat in till oss. Det är full fart och sömn omvartannat. Inget mellanläge.

Både jag och Hans är uppvuxna med hundar hemma, men det är längesedan vi hade valp. Rajo the räv flyttade in som vuxen (han är den som är mest skeptisk till nya familjemedlemmen) Hans skickade den här länken till mig “Första veckorna med valpen”

Bra sammanfattat. Tycker om tanken med att man ska förenkla för valpen att göra rätt första veckorna, så man kan berömma och sedan steg för steg bygga vidare. Det är precis som med barn en massa tyckande om det här med hunduppfostring. Vi brukar prata om att det är viktigt att lära barn “hej, tack och förlåt” För en hund är det  “bra, hit, varsågod” (sedan sitt)

Jag tycker att det här med att uppfostra en hund är väldigt likt barnuppfostran, det vill säga in med en jädra massa kärlek men samtidigt vara tydlig med ramarna för vad som är ok och inte. Förstå mig rätt – det är klart att både barn och hundar ska få göra vad de är ämnade för men om jag inte berättar vad jag tycker är bra och inte – hur ska dom veta? Jag har otroligt svårt för människor som inte lärt sig “Hej, tack och förlåt!” precis som jag har otroligt svårt för hundar som inte lärt sig “Bra, hit, varsågod!”

Tankar, åsikter?

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Förundranflykter

År 2024 räcker det inte med att tillbringa tid utomhus. Människor längtar efter upplevelser som går utöver vardagen och kommer att söka efter något som vi kan kalla ”förundranflykter”.

Läs mer »

EN SITUATION NÄR ALLT VAR MÖJLIGT

Har du minnen där allt kändes möjligt. Kolsyra bubblar i blodådrorna, livet känns lätt, du är fullständigt närvarande och hög på livet. Jag har ett gäng sparade i min lyckolåda.

Läs mer »

Tack & hej 2023

Tack och hej då 2023. Ett jädra bra år. Men också ett jädra sorgligt år. Kan ärligt säga att jag inte kan minnas ett år jag gråtit så mycket. Sagt farväl till räven, svärfar och goda vänner som gått vidare på tok för tidigt. Och det gör ont. Men det gör också att jag känner livet i mig ännu tydligare.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *