Sök
Stäng denna sökruta.

Workation hemma i Lappland

Ett mål med att vara egen företagare är att kunna ta med mig jobbet och vara på andra platser. Förra veckan packade jag och Marie en äventyrsbil och drog norrut.

Första stoppet var vid höga kusten bron där vi blev tipsade om att det plogats en bana. Isen var inte perfekt, men att stanna till och röra på kroppen var perfekt.

Vi jobbade några timmar på morgonen, gjorde något äventyr när det var ljust och fortsatte jobba vid våra datorer med pauser för att fylla på ved i bastun.

På väg till bastun var himlen plötsligt ett fyrverkeri.     

Det var bra med snö i Gällivare men i Abisko var det väldigt lite men vi tog en tur upp på Nuolja ändå. Alltid värt.

STF Abisko har en bastu vid Torneträsk, där håller dom öppet en vak. Är fortfarande i chock över att jag gått igång lite, lite på vinterbad.

Men dagen efter använde vi våra soltimmar på Dundret som hade mer snö.

En annan dag toppturade vi i Luossabacken. Vi samlade offpist-tips från fjällräven Dick Johansson.

  

Dick Johannsons passion är att visa dig själva kärnan, vare sig det gäller vandringar, klättringar, skidåkning, fiske eller jakt.

En vecka senare rullade vi söderut igen. Mycket jobb blev gjort. Många bra idéer från bastun ska förverkligas. Och vi har laddat om våra batterier.

Nå gillar du det här så gillar du nog också

Lantto går till sjöss. Del: 2

Allt du behöver veta för att köra båt. Sjökort. Knopar. Lägga till i naturhamn. Vid vanlig jävla brygga. Och långskepps för att tanka. Möte på sjön. Hur man tar vågor. Öva på exakt hur lite du behöver styra när man vaggar fram i smala sund. Planingsfart. Skarpa svängar. Hur det känns att passera Viking Line. Vågorna. Virvlarna bakom.

Läs mer »

Lantto går till sjöss. Del: 1

Jag bor några hundra meter från havet. Har simmat massor. Har paddlat en hel del. Men jag har aldrig kört båt. Jag har länge sagt att bo här utan båt är som att bo i Norrland utan skoter. Min mentor Göran har lovat lära mig allt jag behöver. Min plan är att lära mig älska havet lika mycket som fjällen. Bli lika säker i en båt som på en skoter. Kunna läsa sjökort lika bra som fjällkartor.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *